MonPlaneta
Un nou tractament podria alleugerir l’al·lèrgia als cacauets en infants
  • CA

Superar l’al·lèrgia als cacauets durant la infantesa podria ser possible gràcies a un nou tractament, presentat en un article a la revista ‘The Lancet’. Tot i que encara no se sap durant quant de temps duren els seus efectes, els primers resultats són prometedors, especialment si el tractament comença molt aviat i l’al·lèrgia és entre lleu i moderada.

Els investigadors van donar quantitats cada vegada més grans de pols de proteïna de cacauet a un grup d’infants per ajudar-los a desenvolupar-hi tolerància. Al cap de dos anys i mig, gairebé tres quartes parts dels participants podien tolerar l’equivalent a setze cacauets sense patir cap reacció. Al cap de sis mesos del tractament, un 20% d’ells encara mantenia la mateixa tolerància.

Pixabay
Pixabay

Aquest estudi indica que hi ha una “finestra d’oportunitat” al principi de la vida, doncs, on aquest tractament podria tenir efectes a llarg termini, tot i que cal investigar més per saber quant de temps dura i per què només funciona en alguns casos. Tot i això, podria suposar tota una revolució ja que, actualment, l’únic que es pot fer en aquests casos és administrar ràpidament la medicació indicada si l’infant pateix una reacció causada per la ingestió accidental d’una petita quantitat de cacauets.

L’alèrgia als cacauets, com la majoria d’al·lèrgies alimentàries, no només pot causar reaccions molt perilloses sinó que suposen una angoixa constant per als infants i als pares. En fer-se grans, algunes persones superen l’al·lèrgia, però en la majoria de casos els acompanya tota la vida. Per evitar-ho, durant els darrers anys s’ha proposat exposar els infants a aliments amb cacauets des de molt petits per acostumar-los i que l’al·lèrgia no es desenvolupi.

Cacauets | Hippopx
Cacauets | Hippopx

Aquest darrer estudi va ser finançat pel govern dels Estats Units i es va fer en 146 infants d’entre 1 i 3 anys, que van rebre una dosi diària de pols de cacauet barrejada amb el seu menjar o bé un placebo. Els resultats van indicar que el 71% dels qui van rebre la pols de cacauet havien desenvolupat una tolerància força notable i que, al cap de sis mesos, el 21% la mantenia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa