MonPlaneta
La Covid es desboca a un dels centres de recerca més remots del món

Tot i que a la resta del planeta sembla que tot s’hagi acabat, la pandèmia de Covid-19 continua sent un problema de salut importantíssim en un dels centre de recerca més remots del món. L’estació McMurdo, a l’Antàrtida, tenia 73 casos confirmats aquest passat dijous, segons afirma la cadena nord-americana NBC, una xifra que suposa més del 8% de la població total de l’estació, de 885 persones.

Aquest cas demostra clarament quin perill pot arribar a suposar el virus en entorns de treball tancats i on tothom és molt proper. De fet, aquest brot ha trencat completament el ritme de vida tant dels investigadors com del personal de suport, ja que pot interrompre les operacions que s’han de fer en avió i també dificultar que els científics arribin a les zones del continent glaçat que volien estudiar.

La base McMurdo havia recuperat una certa normalitat però ara haurà de tornar als costums pandèmics | Eli Duke (CC BY-SA 2.0)
La base McMurdo havia recuperat una certa normalitat però ara haurà de tornar als costums pandèmics | Eli Duke (CC BY-SA 2.0)

Semblava que tot s’havia acabat

Normalment els investigadors viatgen a l’Antàrtida al novembre per començar a treballar durant l’estiu austral, i durant les campanyes passades es van implementar restriccions molt dures per impedir l’aparició de la Covid a l’estació McMurdo. Aquest cop, però, en un intent de tornar a la normalitat, es van relaxar les mesures de seguretat, tenint en compte que la disponibilitat i efectivitat de les vacunes redueixen tant la incidència de la malaltia com la seva gravetat.

El retorn de la distància i la mascareta

De fet, a més del procés de qualificació física per visitar McMurdo, les persones que volen anar a l’estació han d’estar vacunats de la Covid-19. I no obstant això, el virus s’està escampant lentament entre la comunitat. És per això que, entre d’altres, la direcció de l’estació ha recomanat als residents que recuperin costums com ara la distància social i l’ús de mascaretes i que, potser, en el futur implementarien més protocols.

En qualsevol cas, l’estació compta amb un centre mèdic que atén qualsevol persona que es posi malalta, de manera que, malgrat l’aïllament, els científics i el personal de suport de l’estació McMurdo no estan aïllats i sense ajuda en un dels llocs més remots del planeta.

Més notícies
Colònia de pingüins emperador  | Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica dels Estats Units

El canvi climàtic amenaça de fer desaparèixer els pingüins emperador

El govern dels Estats Units considera que han d'estar protegits per evitar-ne l'extinció
:  - Mobile
D'ençà que es va enfonsar, l'Endurance ha format part dels grans misteris d'una època heroica | FMHT

Troben el vaixell d’Ernest Shackleton, enfonsat a l’Antàrtida el 1915

L'Endurance, protagonista d'una aventura llegendària, ha estat localitzat en perfecte estat 3.000 metres sota l'aigua
:  - Mobile
A l'estiu, el gel de l'Antàrtida retrocedeix a gran velocitat | Pxfuel

El canvi climàtic pot amplificar les onades de calor a l’Antàrtida

La probabilitat de patir-ne una es va multiplicar per 10 entre 1950 i 1984
:  - Mobile
La glacera de Thwaites és coneguda com 'La Glacera del Judici Final' pels efectes que tindrà la seva desaparició | NASA

La “Glacera del Judici Final” de l’Antàrtida s’està aguantant “pels pèls”

Un nou estudi revela que podria desaparèixer ràpidament i fer pujar el nivell del mar uns quants pams
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa