MonPlaneta
El Museu Britànic i el CaixaForum duen sis mòmies egípcies a Barcelona
  • CA

Una nova col·laboració entre el Museu Britànic de Londres i el CaixaForum ha permès que, durant uns mesos, sis mòmies egípcies visitin la ciutat de Barcelona. En el marc de l’exposició ‘Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides’, s’explora qui eren i com vivien aquestes sis persones, una història que serveix com a vehicle per conèixer millor com era la vida i la mort dels habitants de la vall del Nil entre el 800 aC i el 100 dC, és a dir, entre el conegut com a Tercer Període Intermig i l’ocupació romana de l’antic reialme dels faraons.

Les tecnologies més punteres mostren qui eren i com vivien

Gràcies a l’ús de les darreres tecnologies no invasives, aquestes mòmies es poden desembolcallar virtualment i observar-ne les restes fràgils que en queden al cap d’entre dos i tres mil anys. Es tracta dels cossos embalsamats d’un funcionari, dos sacerdots, una dona casada, un nen i un jove de l’època grecoromana. Amb la tomografia computada, la ciència ha aconseguit descobrir dades sobre cadascun d’ells com ara quina edat tenien, les seves creences, com era la seva alimentació o quines malalties patien, entre d’altres.

Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides es podrá visitar a CaixaForum Barcelona fins al 26 de març de 2023
Mòmies d’Egipte: Redescobrint sis vides es podrá visitar a CaixaForum Barcelona fins al 26 de març de 2023

La vida i la mort a l’antic Egipte

Així, en aquest recorregut, es mostren aquests descobriments i què ens permeten saber sobre com era la vida a l’antic Egipte. Partint dels seus casos personals, a més, l’exposició també aprofundeix en aspectes com ara com era el procés de momificació o quina era la visió que tenien els antics egipcis tant de la mort com del més enllà.

Aquesta mostra, que suposa la setena col·laboració entre el Museu Britànic i la Fundació “la Caixa”, estarà oberta des d’aquest dijous, primer de desembre de 2022, i fins el proper 26 de març de 2023. Durant aquest temps, a més, es duran a terme diverses activitats programades al voltant de l’exposició, com ara visites guiades per a grans i petits o una conferència a càrrec dels comissaris.

Més notícies
Alguns dels sacròfags pintats que han estat trobats fa poc a Saqqara | Ministeri de Turisme i Antiguitats d'Egipte
Descoberts 250 sarcòfags de fa 2.500 anys a una necròpoli egípcia
Saqqara, on s'ha fet aquesta troballa excepcional, era una de les grans necròpolis de l'Egipte faraònic
La màscara d'or de Tutankhamon és una de les peces arqueològiques més conegudes del món | Museu Egipci del Caire
Fa cent anys del descobriment de la tomba de Tutankhamon
El 4 de novembre de 1922, Howard Carter va descobrir el primer graó que conduïa a la mòmia més famosa de l'Antic Egipte
Aquest objecte, tan quotidià fins i tot a dia d'avui, ha resultat contenir la frase en escriptura alfabètica més antiga que es coneix | Dafna Gazit / Autoritat d'Antiguitats d'Israel
Descobreixen una pinta per als polls de 3.700 anys d’antiguitat
Duu la frase més antiga que s'ha trobat mai en un sistema d'escriptura alfabètic
Pilars de la tomba de Ptahmes exposats al Museu d'Antiguitats de Leiden (Països Baixos)
Troben el formatge més antic que es coneix en una tomba egípcia de fa 3.300 anys
Ptahmes, governador de Memfis el segle XIII abans de Crist, va ser enterrat amb diverses àmfores que contenien, entre d'altres, derivats de la llet de vaca i de cabra o ovella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa