MonPlaneta
Descobreixen una tortuga ‘embarassada’ sepultada a les restes de Pompeia
  • CA

Un equip d’arqueòlegs ha descobert les restes d’una tortuga ‘embarassada’ que va ser sepultada juntament amb el seu ou durant la catàstrofe de Pompeia, que es va produir l’any 79. Així, aquest animal i la que era la seva futura cria es van sumar a les persones i els animals que, fa gairebé 2.000 anys, van quedar atrapats en cendra i, gràcies a ella, podem saber més detalls dels darrers anys d’existència de la ciutat.

Refugiant-se en un edifici enrunat

Segons informa la cadena britànica BBC, l’animal estava mirant de refugiar-se en un edifici que ja es trobava malmès quan el Vesuvi va entrar en erupció, destruint la ciutat. Els arqueòlegs, però, van trobar la tortuga excavant una zona de la ciutat que els seus habitants havien estat reconstruïnt després que, 17 anys abans, un terratrèmol provocat pel mateix volcà ja hi hagués causat grans desperfectes.

L'animal s'havia amagat a les restes d'una botiga per poder fer la posta | Parc Arqueològic de Pompeia
L’animal s’havia amagat a les restes d’una botiga per poder fer la posta | Parc Arqueològic de Pompeia

Un animal salvatge o una mascota?

En aquest cas, l’animal s’havia enterrat en una petita cova sota una botiga que encara continuava en runes, i el fet que se la trobés amb un ou indica que, en el moment de la seva mort, estava buscant un lloc tranquil on poder fer la posta. Justament fa 10 anys, el 2002, ja s’havia trobat una altra tortuga en un jaciment proper, i els investigadors tenen dues possibles explicacions pel lloc on ha estat localitzada: o bé era dels voltants i havia arribat a la ciutat, o potser era una mascota que, després d’escapar-se, havia arribat a la zona que encara no havia estat restaurada després del terratrèmol.

De fet, pel que se sap, la ciutat va quedar molt destruïda i, en els anys que havien passat, no tot havia estat reconstruït de manera que la flora i la fauna dels voltants n’havien ocupat una part, permetent-nos veure, 2.000 anys després, què vivia als afores de Pompeia.

Més notícies
'La Setena Plaga', oli de John Martin de 1823
Els desastres naturals a la Història: el volcà de Théra
Fa 2.500 anys, una erupció catastròfica va acabar recollida a la història i la cultura de milions de persones
El volcà Sinabung
El risc d’enormes erupcions volcàniques, un perill sempre present
Un estudi indica que aquestes estructures continuen actives durant milers d'anys i que se n'havia infravalorat el potencial per a causar catàstrofes
Aquesta petita pedra amb un penis dibuixat i un missatge ofensiu va ser gravada quan la majoria de l'illa de Gran Bretanya es trobava sota domini romà | Vindolanda Charitable Trust
Troben un dibuix d’un penis i un insult gravats en pedra per un soldat romà
La curiosa troballa s'ha fet a Vindolanda, un jaciment del nord d'Anglaterra, i té uns 1.700 anys
L'aqüeducte romà de Samosata | Artaxata Project
Descobert a Armènia l’aqüeducte romà més oriental del món
Construït a principis del segle II, és una prova de l'intent fallit de Trajà d'expandir els límits de l'Imperi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa