MonPlaneta
Descobertes restes del naufragi que va inspirar ‘Els Goonies’
  • CA

Part de les restes del vaixell castellà Santo Cristo de Burgos, el naufragi del qual es creu que va inspirar la mítica pel·lícula ‘Els Goonies’, han estat descobertes a prop de la localitat d’Astoria (Oregon, Estats Units). Segons explica la cadena nord-americana CNN, un equip de voluntaris va desenterrar fins a 20 peces de fusta d’una cova a la costa durant el mes de juny, que es creu que corresponen al que és conegut com “el naufragi de la cera d’abella”.

Un descobriment casual

Després que el vaixell es capgirés i acabés enfonsant-se l’any 1693, alguns dels habitants de la regió van trobar restes de la nau a la costa, que incloïen cera d’abella que formava part del seu carregament. No va ser fins fa pocs anys, segles després d’aquells fets, que un habitant de la zona va trobar algunes peces de fusta i, com que havia sentit les històries del naufragi, va pensar que podien ser-ne part.

A causa de la pandèmia, però, no ha estat fins ara que s’han pogut aconseguir els permisos i reunir l’equip per fer excavacions, sobretot a causa de la pandèmia. Els trossos de fusta eren en una zona rocallosa a la base d’uns penya segats i només s’hi podia accedir durant la marea baixa, no obstant això s’han aconseguit recuperar una vintena de llistons i bigues que es creu que eren de la zona inferior del casc del Santo Cristo de Burgos, que es va enfonsar en un viatge que l’havia de dur de les Filipines fins a Mèxic.

Una inspiració per a Spielberg

Tot i que el vaixell no anava carregat d’or, la seva localització a la costa d’Oregon i el misteri que va envoltar la seva desaparició fa pensar que Steven Spielberg s’hi va inspirar per crear la història dels Goonies, un grup d’adolescents, precisament d’Astoria, que inicien un viatge per trobar un tresor pirata que es creu que hi ha amagat a prop de casa seva. Ara, la fusta està sent analitzada, i els seus descobridors estan mirant de trobar més restes del naufragi a la mateixa zona.

Més notícies
L'USS Samuel B Roberts en el moment de ser descobert al fons del mar | CALADAN OCEANIC/EYOS EXPEDTIONS
Descobert el naufragi a més profunditat del món
El destructor Samuel B Roberts, enfonsat pels japonesos el 1944, és a gairebé 7.000 metres sota el mar
Les àmfores escampades pel fons del mar
Descobreixen un dels naufragis romans més grans que s’ha trobat mai al Mediterrani
Enfonsat fa uns 2.000 anys, ha estat localitzat a l'oest de les costes gregues i era ple d'àmfores, indicant que era una nau comercial
L'enfonsament del Gloucester va ser una tragèdia i podria haver marcat la història del Regne Unit
Descobreixen les restes d’un dels vaixells més famosos del segle XVII
Es tracta del HMS Gloucester, enfonsat quan duia a bord el darrer monarca catòlic de les Illes Britàniques
Descobreixen un planeta orbitant dos sols, com Tatooine a ‘Star Wars’
És a 1.300 anys-llum de la Terra, a la constel·lació del Cavallet de Pintor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa