MonPlaneta
La Xina afirma que ha detectat senyals d’una civilització extraterrestre
  • CA

El mitjà estatal xinès ‘Science and Technology Daily’, portaveu del Ministeri de Ciència i Tecnologia del país asiàtic, ha afirmat que el telescopi gegant Sky Eye ha detectat senyals de civilitzacions alienígenes, segons informa ‘Bloomberg’. El mateix mitjà afirma que, posteriorment, el diari xinès ha esborrat l’informe i tots els rastres d’aquest descobriment.

Captats pel radiotelescopi més gran del món

Els senyals electromagnètics de banda estreta captats pel radiotelescopi Sky Eye, el més gran del món, eren diferents de les que havien estat captades fins ara i, segons afirmava l’article, un equip d’investigadors els estava analitzant. Així ho explicava Zhang Tonjio, cap científic de l’equip de recerca extraterrestre del Sky Eye, que compta amb el suport de la Universitat Normal de Beijing, l’Observatori Astronòmic Nacional de l’Acadèmia Xinesa de Ciències i la Universitat de Califòrnia – Berkeley (Estats Units).

Un planeta orbitant molt a prop de la seva estrella | NASA
El Sky Eye va captar el senyal mentre observava planetes de fora del Sistema Solar | NASA

Aquest radiotelescopi, situat al sud-est del país, té un diàmetre de 500 metres i va iniciar la seva recerca de vida extraterrestre el setembre de l’any 2020. Des d’aleshores, afirma el mateix informa del mitjà oficial xinès, es van detectar dos senyals sospitosos l’any 2020, mentre es processaven dades corresponents a l’any anterior, i també es va trobar un senyal sospitós aquest mateix 2022, durant l’anàlisi de dades d’alguns exoplanetes. En qualsevol cas, conclou Zhang a l’article original, s’està investigant l’origen d’aquest darrer senyal per confirmar, si és el cas, que prové d’intel·ligències alienígenes.

Envoltat en misteri

Segons ‘Bloomberg’ “no està clar” per què l’informe ha estat retirat del portal, tot i que quan es va fer ja havia començat a fer-se viral a les xarxes socials xineses i havia estat citat per altres mitjans de comunicació, alguns dels quals també propietat de l’estat xinès.

Més notícies
Imatge de la Via Làctia feta pel satèl·lit Gaia
Un antic cap de la seguretat espacial israeliana afirma que els extraterrestres existeixen
Segons Haim Eshed, la Humanitat no està preparada per saber-ho i és per això que l'anomenada "Federació Galàtica" només està en contacte amb governs com el nord-americà i el del seu país
Guillem Anglada-Escudé: ‘Crec que hi ha extraterrestres però no els que ens imaginem’
Recupereu l'entrevista del científic al Suplement de Catalunya Ràdio en la que el físic català diu que la vida extraterrestre és encara "una qüestió de fe"
La galàxia d'Andròmeda
A la recerca de vida extraterrestre a la galàxia d’Andròmeda
L'Estudi del Bilió de Planetes processa la informació de diversos telescopis buscant indicis de vida intel·ligent a milions d'anys llum de nosaltres
La Via Làctia podria ser la llar de 36 espècies alienígenes intel·ligents, segons un estudi
Els mateixos responsables del càlcul també afirmen que, a causa del temps i la distància, podria ser que mai no hi entrem en contacte ni descobrim que havien existit en el passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa