MonPlaneta
La NASA espera que hi hagi humans vivint a la Lluna abans de 2030

La NASA vol que, abans que s’acabi aquesta dècada, hi hagi humans vivint a la Lluna. Així ho va explicar el cap del programa Orion de l’agència espacial nord-americana, Howard Hu, en una entrevista al programa ‘Sunday with Laura Kuenssberg’ a la cadena britànica BBC. Així doncs, sembla que una de les grans ambicions immediates dels Estats Units és que, abans de 2030, s’hagi aconseguit establir presència permanent al satèl·lit.

Un gran avenç “per a tot el món”

La idea de la NASA, que la setmana passada va llançar amb èxit la missió Artemis I, que duu una càpsula Orion, és crear hàbitats on es puguin dur a terme missions científiques . Hu va explicar que veure sortir el coet va ser “una sensació increïble”, “un somni” però que, més enllà d’això, suposa la primera passa cap a “l’exploració a llarg termini de l’espai profund, no només pels Estats Units sinó per a tot el món”.

Howard Hu és el cap del programa Orion | NASA
Howard Hu és el cap del programa Orion | NASA

En el que va definir de “dia històric” tant per a la NASA com per a totes les persones que “estimen el vol espacial humà i l’exploració de l’espai profund”. El llançament de l’Artemis I, doncs, suposa no només tornar a la Lluna sinó que una passa més cap a un programa perdurable en el temps en el vehicle que servirà per obrir una nova etapa de la relació de la humanitat amb el satèl·lit.

Tornar a la Lluna per primer cop des de 1972

Si la missió actual compleix tots els objectius marcats, com sembla que està passant, en seguirà una segona de tripulada i una tercera que, finalment, tornarà a dur persones a la Lluna per primera vegada des que, el desembre de 1972, els darrers astronautes nord-americans a trepitjar-la van tornar a la Terra en la missió Apol·lo XVII.

La 'sortida de la Terra' capturada per la càmera d'Anders durant la missió Apol·lo 8 | William Anders / NASA
La ‘sortida de la Terra’ capturada per la càmera d’un astronauta nord-americà durant la missió Apol·lo VIII | William Anders / NASA

Abans de tot això, però, el mòdul Orion haurà de tornar a la Terra sa i estalvi. És una de les fases més crítiques de la missió, ja que entrarà a l’atmosfera terrestre a 38.000 quilòmetres per hora i el seu escut tèrmic haurà de suportar temperatures de gairebé 3.000ºC. Un cop es vegi que tot funciona correctament, es podrà començar a treballar en les missions tripulades que exploraran la Lluna com mai no s’ha fet fins ara.

Viure a la Lluna i fer-hi experiments per fabricar combustible

Un dels objectius principals d’aquests nous visitants, com va explicar el mateix Hu, és comprovar si hi ha aigua al pol sud de la Lluna ja que, si fos així, es podria fer servir per fabricar combustible i dur naus espacials encara més lluny, com per exemple a Mart. En aquest procés, caldrà que els astronautes visquin al satèl·lit, fent experiments científics per veure si tot plegat és possible i si, com sembla, la humanitat ha entrat en una nova etapa de l’exploració de l’espai.

Més notícies
L'enfrontament entre els Estats Units i la Xina arriba un cop més a la cursa espacial | Wikimedia Commons

Els Estats Units i la Xina s’enfronten pel “control” de la Lluna

La NASA fa pujar la tensió amb unes declaracions respostes contundentment pel govern xinès
Aquest robot podria explorar coves profundes fora de la Terra que serien inaccessibles de qualsevol altra manera | Universitat de Stanford / NASA

Desenvolupen un robot per explorar les coves de la Lluna i altres planetes

Es podria arrossegar i grimpar per les parets i arribar a llocs desconeguts fins ara
La missió CAPSTONE comprovarà les possibilitats d'una nova òrbita entre la Terra i la Lluna | NASA

Un satèl·lit, primer pas per construir una base entre la Terra i la Lluna

Serà llançat properament per la NASA i provarà l'òrbita el·líptica on es podria construir l'estació
La sonda Chang'e 4 poca estona abans d'aterrar a la cara oculta de la Lluna

La Lluna té dipòsits de CO2 sòlid que poden ajudar a colonitzar-la

Es podria fer servir per fer combustible o altres materials útils per a matenir una presència permanent al satèl·lit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa