MonPlaneta
La NASA està construint un vehicle per a buscar gel a la Lluna

La NASA ha començat a construir un vehicle que té l’objectiu de, en el futur, explorar la superfície lunar a la recerca de gel que pugui servir per a crear no només combustible de coet sinó fins i tot aire respirable per a l’establiment de bases permanents. Anomenat VIPER, pot ser una passa molt important per a la seva colonització i, després de més de deu anys de feina, per fi és a punt de convertir-se en realitat.

VIPER són les sigles de Volatiles Investigating Polar Exploration Rover, un vehicle que durant els propers mesos serà construït i provat i que, si tot va bé, sortirà cap a la Lluna el novembre de 2024. Dissenyat per moure’s entre cràters foscos, on la llum del Sol no arriba mai, serà el primer vehicle d’aquest tipus que durà llums frontals i servirà per mirar els racons més freds del satèl·lit, on hi podria haver aigua glaçada, perfecta per a ser emprada pels humans que vulguin instal·lar-s’hi.

Aquest descobriment pot haver eliminat un dels principals impediments per a la colonització de la Lluna | Agència Espacial Europea
El gel de la Lluna és importantíssim per permetre colonitzar-la | Agència Espacial Europea

Explorant els cràters dels indrets més freds de la Lluna

La idea és que el VIPER, que pesa uns 450 quilos, faci servir la seva bateria d’unes 50 hores, per conèixer fins el darrer racó d’aquests cràters i reculli informació que pugui ser emprada per fer un mapa de la disponibilitat d’aigua a la Lluna. La missió, de principi a fi, tindrà un cost aproximat de 500 milions de dòlars, inclòs el llançament, i és una de les més importants que està preparant la NASA juntament amb el projecte Artemis, si més no pel que fa a les que tenen a veure amb l’enviament d’humans fora de la Terra.

Una matèria primera amb moltes utilitats

L’aigua glaçada, al cap i a la fi, és una gran promesa per a l’exploració espacial allà on es pugui trobar. D’una banda, l’hidrogen i l’oxigen es poden fer servir tant per a generar electricitat com combustible per a coets o fins i tot convertir-los en aire per a futures infraestructures habitables a la Lluna. És per això que el VIPER, a més de càmeres i plaques solars per alimentar-se, durà una broca d’un metre per perforar el terra buscant dipòsits de gel.

Abans d’això, és clar, les dades de totes les sondes anteriors que s’han fet servir per analitzar la superfície de la Lluna serviran com a guia per triar quins són els indrets amb més possibilitats, per tal de limitar l’abast d’una missió que, si tot va bé, durarà uns cinc mesos.

Més notícies
La colonització de la Lluna també requerirà crear una manera pròpia de comptar el pas del temps | SpaceX

La Lluna necessita una manera pròpia de comptar el pas del temps

La colonització del satèl·lit farà necessaris rellotges atòmics i una durada diferent dels dies i les hores
Un equip de científics proposa protegir la Terra del canvi climàtic des de la Lluna | William Anders / NASA

Proposen fer servir la pols de la Lluna per frenar l’escalfament global

Un equip d'astrofísics creu que extreure-la i enviar-la a l'espai podria protegir-nos de la llum del sol
La 'sortida de la Terra' capturada per la càmera d'Anders durant la missió Apol·lo 8

La NASA vol buidar els pous de la Lluna i construir-hi habitatges

Aquests forats no només poden contenir recursos naturals valuosos sinó que, a més, poden donar refugi als futurs habitans del satèl·lit
Aquest descobriment pot haver eliminat un dels principals impediments per a la colonització de la Lluna | Agència Espacial Europea

La Lluna té fosses i coves amb temperatures perfectes per a la vida

Aquests indrets, a uns 17ºC, poden ser ideals per construir-hi habitatges humans permanents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa