MonPlaneta
La ‘cursa d’armament’ del cànnabis augmenta els problemes de salut mental

Un equip d’investigadors de la Universitat de Bath (Anglaterra) ha publicat un article a la revista ‘The Lancet Psychiatry’ on revela que la ‘cursa d’armament’ del cànnabis ha fet augmentar els problemes de salut mental i d’addició greu dels seus usuaris. El treball conclou que, a causa del gran augment de la concentració de THC, els problemes derivats de l’ús d’aquesta droga s’han disparat.

La tercera droga més consumida del món

Després de l’alcohol i la nicotina, el cànnabis és la droga més emprada arreu del món. La seva potència depèn de la concentració de la seva substància activa, el tetrahidrocannabinol (THC), un valor que ha augmentat molt durant les darreres dècades, cosa que vol dir que el cànnabis que es consumeix a dia d’avui normalment és molt més fort que el que es consumia fa 20 o 30 anys.

Marihuana
La marihuana d’avui és molt més forta que la de fa vint anys

L’estudi dels investigadors de la Universitat de Bath conclou que les persones que consumeixen cànnabis d’alta potència són més proclius a patir addicció que no pas els que en consumeixen de baixa potència a més, també, de córrer més risc de patir trastorns mentals com ara l’esquizofrènia. Això podria explicar per què, segons el Centre Europeu de Seguiment de les Drogues i l’Addicció a les Drogues, durant la darrera dècada el número de persones que han començat un tractament per addicció al cànnabis ha augmentat un 76%.

Polítiques i regulacions per reduir-ne la potència

En conclusió, els investigadors demanen que les polítiques i regulacions de salut pública ajudin a promocionar un ús segur del cànnabis. Consideren que els seus resultats són importants per reduir els riscos associats a l’ús de drogues. Tot i que recorden que el nivell d’ús més segur del cànnabis és no consumir-ne, també reconeixen que és important recordar que moltes persones en consumeixen habitualment i que cal ajudar-les a prendre decisions informades que redueixin les seves conseqüències.

Càpsula de marihuana per ser consumida amb vaporitzador  | ACN
Càpsula de marihuana per ser consumida amb vaporitzador | ACN

Aquest estudi arriba en un moment on diversos països han despenalitzat el consum de cànnabis per a usos recreatius i molts d’altres es plantegen fer-ho. Alguns, en aquest sentit, proposen que la normativa en reguli la potència i que es facin servir els ingressos que s’obtinguin a través dels impostos per millorar l’educació per prevenir l’addicció i el tractament de les persones que vulguin deixar-lo.

Més notícies
Astròcit

El cànnabis pot reduir el tremolor essencial, el transtorn del moviment més comú

Un estudi indica que les injeccions d'un cannabinoide sintètic poden reduir els espasmes involuntaris gràcies a la seva interacció amb un grup de cèl·lules del sistema nerviós
:  - Mobile

La troballa de 16 nous components del cànnabis obre la porta a noves utilitats mèdiques

La identificació s'ha fet a partir de l'estudi d'una planta de cànnabis d'alta potència, amb un efecte psicòtrop elevat
:  - Mobile

Descobreixen les restes més antigues de consum de cànnabis

Els residus de cremadors d'encens en enterraments xinesos del 500aC contenen restes de psicoactius en concentracions més elevades les plantes silvestres, indicant que havien estat seleccionades
:  - Mobile
Exercicis bàsics corporals

L’exercici augmenta la producció de cannabinoides naturals del cos

Redueix inflamacions, el dolor i pot ajudar a tractar l'artritis, el càncer i fins i tot malalties del cor
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa