MonPlaneta
Florida alimenta manatís amb tones d’enciam per evitar que morin de fam

Un programa d’alimentació dels manatís de Florida, que corren perill de morir de fam, està abocant tones i tones d’enciam a les costes d’aquest estat nord-americà, atraient uns 300 o 350 animals cada dia i arribant, en alguns casos, fins a 800.

Durant els darrers anys, els manatís de la costa est dels Estats Units estan patint fams terribles, que acaben amb la vida de molts d’ells, a causa de la desaparició de les praderies marines de què s’alimenten per culpa de la contaminació de l’aigua. Davant d’això, s’ha iniciat un projecte que de moment, ja els ha alimentat amb aproximadament 25 tones d’enciam.

Els responsables del programa, la Comissió de Conservació dels Peixos i la Fauna Salvatge de Florida, creuen que no només estan salvant vides d’animals sinó que, a més, estan fent més conscient la ciutadania del perill terrible que corren. L’any passat, per exemple, es va registrar la mort de més de 1.100 manatís, la majoria dels quals de fam.

Manatí de Florida | Wikimedia Commons
Manatí de Florida | Wikimedia Commons

Enguany, segons les autoritats, ja han mort 164 animals, només cinc dels quals han estat víctimes d’un accident amb una barca. Així doncs, és clar que la quantitat de manatís morts continua en la mateixa tendència a l’alça, i és per això que, com a solució d’emergència, s’ha decidit alimentar-los. Això, que va en contra de les recomanacions que fan en general els especialistes en fauna salvatge, és l’últim recurs. Encara que acabin relacionant els humans amb el menjar, amb els problemes que això pugui provocar, al menys continuaran vius.

Pel que fa al seu aliment natural, les praderies marines, hi ha diversos projectes en marxa per començar a replantar-les el més aviat millor. Juntament amb una reducció de la contaminació, haurien de servir per continuar el que, fins ara, era una bona recuperació de les poblacions d’aquests animals: si als anys noranta només en quedaven uns 2.000, actualment es calcula que n’hi ha aproximadament 9.000.

Més notícies
Un manatí de Florida | Wikimedia Commons

Els manatís de Florida estan morint de fam a un ritme sense precedents

A principis d'octubre les morts registrades ja s'apropaven al miler, més que en un any sencer
:  - Mobile
Un manatí de Florida | Wikimedia Commons

Florida bat el rècord de manatís morts durant la primera meitat de 2021

Se n'han comptabilitzat més de 840 i se sospita que estan morint de gana
:  - Mobile

Descobert un manatí amb el nom de Donald Trump gravat al llom

Les autoritats nord-americanes investiguen aquest cas flagrant de maltractament animal
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa