MonPlaneta
Florida bat el rècord de manatís morts durant la primera meitat de 2021
  • CA

L’estat nord-americà de Florida ha registrat la xifra més alta de manatís morts en sis mesos de què es té constància. Segons informa la cadena britànica BBC, com a mínim 841 d’aquests enormes mamífers marins van morir a les aigües de la regió entre el primer de gener i el 2 de juliol d’enguany, i les autoritats de l’estat afirmen que la majoria han mort de gana. Segons les autoritats nord-americanes, la població habitual de manatís a Florida és d’uns 6.300 exemplars.

No es veia una mortalitat com aquesta des que, en l’anterior rècord, 830 manatís van morir l’any 2013 a causa de l’exposició a una gran floració d’algues tòxiques. El problema actual, però, és un altre: les praderies marines de què s’alimenten aquests animals són cada cop més escasses a causa de la contaminació de les aigües, i això ha provocat una escassedat d’aliment fatal. La contaminació, a més, també provoca l’acumulació d’algues, algunes de les quals, com hem vist, són nocives per a la fauna.

Manatís de Florida | Flickr

La cadena britànica cita l’Institut de Recerca de Vida Salvatge i Pesca de Florida, que explica que la majoria de morts van tenir lloc durant els mesos freds, quan els animals van migrar a una zona on la majoria de praderies havien mort. Amb la pujada de les temperatures, les col·lisions amb vaixells i altres embarcacions va convertir-se en un problema a l’alça, i fins el 2 de juliol s’havien comptat 63 morts per aquesta raó. Aquests animals, doncs, es troben amenaçats per diversos fronts, i tot i que el govern nord-americà va canviar el seu estat d'”en perill” a “amenaçats” l’any 2017, els ecologistes demanen més mesures per protegir-los.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa