MonPlaneta
La 5a edició de Platges Met arriba al litoral metropolità
  • CA

Aquest proper diumenge, 23 d’octubre, tindrà lloc la 5a edició de Platges Met, una jornda de sensibilització ambiental que es farà als vuit municipis que conformen el litoral metropolità. Un dels objectius primordials d’aquest esdeveniment és promoure l’ús de les platges com a espais de natura i involucrar la ciutadania com a agents que contribueixen activament a la gestió d’aquest espais públics. Justament, el juny passat l’AMB va rebre el guardó New European Bauhaus Prize de la Comissió Europea per la seva iniciativa. Aquest premi reconeix la participació ciutadana en l’entorn dels espais dunars, i per celebrar-lo l’AMB donarà bosses de roba amb un pòster dels espais dunars i farà sorteigs de samarretes entre els participants a les Jugateambientals.

Jornada de participació ciutadana per conscienciar sobre la conservació de les platges metropolitanes i els seus espais naturals | AMB
Jornada de participació ciutadana per conscienciar sobre la conservació de les platges metropolitanes i els seus espais naturals | AMB

Una jornada “lúdica, festiva i educativa”

Platges Met forma part del 16è cicle d’activitats a parcs, platges i rius metropolitans i és organitzada i promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que col·labora amb el ajuntaments dels vuit municipis del litoral metropolità. En aquesta jornada, que la mateixa AMB defineix com a “lúdica, festiva i educativa”, es volen complir cinc objectius principals: conscienciar la població sobre els reptes i problemes del litoral, visualitzar les dunes com a escuts protectors davant dels temporals, augmentar el civisme dels usuaris dels parcs, platges i rius, canviar la percepció de les platges per tal que es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions importants pel medi ambient i per a la societat i, finalment, descobrir la importància de la seva biodiversitat.

Plantació de vegetació a les dunes | AMB
Plantació de vegetació a les dunes | AMB

Activitats per a tots els públics

Les activitats es faran simultàniament i estan destinades a públics de tota mena i de totes les edats, de famílies a qualsevol persona interessada en el medi ambient. Les accions estan relacionades amb les competències de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la gestió de les platges i la conservació de les infraestructures verdes i blaves metropolitanes.

– A Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà es plantaran borrons i altres plantes autòctones dels ecosistemes dunars. Són espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals ja que són una barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa.

– Descoberta de les espècies de tortuga que arriben a les platges metropolitanes i com se’n gestiona la presència, amb la col·laboració del CRAM.

– Itinerari guiat per experts als espais dunars de la pltja del Remolar de Viladecans.

– Activitats de la Jugatecambiental a Montgat i Badalona.

L’AMB anima als participants a les activitats a emprar les xarxes socials amb les etiquetes #DefensemPlatgesAMB, #AccioPlatgesMet, #PlatgesMetropolitanes i #PlatgesAMB. Les activitats no requereixen inscripció prèvia, excepte la descoberta de les tortugues al Prat de Llobregat i “Explorem la platja de Badalona”. Per a més informació i el programa sencer, es pot consultar la web de l’AMB.

Més notícies
Les activitats d'educació ambiental de l'AMB són conegudes per la seva vessant escolar però van molt més enllà i es vol aprofundir en aquest aspecte en el futur | AMB
De l’educació ambiental a la cultura de la sostenibilitat, un objectiu metropolità
L’AMB prepara el seu nou programa en aquest àmbit per tal d’empoderar la ciutadania
Censats 2.000 organismes de 283 espècies a parcs i platges metropolitans
És l’any en què s’ha observat més biodiversitat: s’han censat 95 espècies més que el 2018
Els espais naturals metropolitans són una gran reserva natural de papallones
Les platges metropolitanes són una reserva inesperada de papallones
L'Observatori Metropolità de Papallones apunta que la vegetació dunar pot ajudar a la conservació d'algunes espècies
Montgat davant l'estació Montgat Nord
L’AMB demana actuacions urgents per salvar les platges metropolitanes
El litoral de l’àrea de Barcelona es troba en una situació de regressió extremament crítica, que encara s’ha agreujat més per la borrasca Cèlia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa