MonPlaneta
Descobreixen un ictiosaure gegantí al Regne Unit

A la Reserva Natural Aquàtica de Rutland, al Regne Unit, han anunciat el descobriment d’un ictiosaure gegantí en molt bon estat de preservació. Segons informa la cadena britànica BBC, les restes van ser trobades el febrer de 2021 i han estat excavades fins ara, revelant un “drac marí” de deu metres de llargada, el més gran que s’ha trobat mai al país.

En declaracions a la mateixa BBC, Joe Davis, treballador de la reserva de Rutland i responsable de la troballa, afirma que va ser completament casual. L’aspecte estrany d’unes roques el va fer trucar a l’ajuntament i, a partir d’allà, van començar a descobrir l’ictiosaure fossilitzat amb la participació d’un equip de paleontòlegs.

Representació del nou ictiosaure descobert a Colòmbia | Dirley Cortés / Universitat McGill
Ictiosaures | Dirley Cortés / Universitat McGill

Els ictiosaures eren un grip de rèptils marins de sang calenta que van viure fa entre 250 i 90 milions d’anys i que podien medir fins a 25 metres de llargada. El cap de l’equip que el va acabar de desenterrar, el doctor Dean Lomax de la Universitat de Manchester, afirma en declaracions a l’ens públic de radiodifusió del Regne Unit que és una troballa “sense precedents”. Un exemplar tan gran i complet és, afirma, “un dels descobriments més grans de la història paleontològica britànica”.

Tot i que a dia d’avui Rutland és força lluny de la costa, a uns 50 quilòmetres, fa 200 milions d’anys el nivell del mar era molt més elevat a causa d’un clima molt més càlid i la regió era una zona d’aigües poc profundes. Després d’haver estat desenterrat i retirat del fang amb molta cura, els responsables de la reserva, Anglian Water, estan buscant finançament per tal que les restes es quedin a la zona i puguin ser visitades pel públic, a qui volen donar l’oportunitat de veure de ben a prop el fòssil pràcticament sencer d’una de les criatures marines més espectaculars que han existit mai.

Més notícies
Representació del nou ictiosaure descobert a Colòmbia | Dirley Cortés / Universitat McGill

Descobreixen un rèptil prehistòric amb forma de peix espasa

Se n'ha trobat un crani d'un metre de llarg i és un dels ictiosaures més tardans que s'ha documentat mai
:  - Mobile
Pla tancat del fòssil de l'ictiosaure on es veuen els ossos de la seva presa

Troben un gran rèptil marí conservat perfectament a l’estómac d’un altre depredador

Aquest exemple de "megadepredació", el més antic que es coneix, data del període Triàssic, fa uns 240 milions d'anys
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa