MonPlaneta
Descobertes les restes del milpeus més gros que s’ha vist mai
  • CA

Un equip de científics del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de Cambridge, a Anglaterra, ha anunciat el descobriment de les restes del milpeus més gros de què es té constància. El fòssil, trobat per casualitat, correspon a un animal que devia medir més de dos metres i mig de llarg i pesar uns cinquanta quilos.

Reproducció de l'aspecte que devia tenir un Arthropleura | Neil Daves
Reproducció de l’aspecte que devia tenir un Arthropleura | Neil Daves

Pertanyent a una espècie anomenada Arthropleura, el 2018 se’n va trobar un segment fossilitzat en una platja del nord-est d’Anglaterra després que un gran bloc de pedra sorrenca caigués a la platja de Howick (Northumberland). En impactar contra el terra, la roca es va obrir i va deixar al descobert un fragment fòssil d’uns 75 centímetres de llargada.

Segons les anàlisis practicades al fòssil, publicades a la revista ‘Journal of the Geological Society’, l’Arthropleura va viure a la regió, que aleshores tenia un clima molt més càlid, fa uns 326 milions d’anys. A més, és molt probable que aquests animals arribessin a ser encara molt més grans ja que, segons els investigadors, el que s’ha trobat podria no ser l’animal mort sinó, només, les restes d’un exoesquelet que va abandonar per poder continuar creixent.

Les excavacions que van dur al descobriment d'aquest exemplar de milpeus gegantí | Neil Daves
Les excavacions que van dur al descobriment d’aquest exemplar de milpeus gegantí | Neil Daves

De fet, aquestes són les terceres restes d’un Arthropleura que es troben. Són les més grosses, indicant que pertanyien a un exemplar més vell. Pel que sembla aquests animals, que tenien com a mínim 32 potes, s’alimentaven de llavors i fruits secs tot i que, per la seva mida, devien complementar aquesta dieta amb animals petits i fins i tot alguns amfibis.

Més notícies
El milpeus amb més de 1.300 potes trobat a Austràlia | Virginia Tech
Troben l’animal amb més potes que s’ha vist mai
Amb 1.306 extremitats, és el primer milpeus de debò que es documenta
Milpeus atrapat en ambre
Troben 450 milpeus conservats en ambre de fa 100 milions d’anys
S'han identificat exemplars de 13 dels 16 grups que existeixen actualment, la meitat dels quals són els més antics de què es té constància

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa