La nau Orion de la NASA va passar aquest dilluns a només 130 quilòmetres de la superfície de la Lluna. Com a part de la missió Artemis I, que marca una nova etapa per a la cursa espacial dels Estats Units, aquesta càpsula ara anirà fins 65.000 quilòmetres més enllà de la cara oculta de la Lluna. Tot i que en aquesta missió només duu instrumental científic, serà el més lluny que ha anat mai un vehicle humà preparat per a dur tripulació.

La missió Artemis I continua sense problemes
Així, la missió Artemis I de la NASA continua el seu viatge de gairebé un mes, que durà la nau Orion a fer la volta a la Lluna després de ser llançada la setmana passada. Una missió que s’ha posat en marxa després de diversos intents infructuosos per diverses raons i que, a més, també suposa l’estrena del coet SLS, el més potent que s’ha construit mai.

L’inici d’un programa que podria dur humans fins a Mart
Tot plegat suposa l’inici d’un programa que té com a objectiu final tornar a dur humans a la Lluna i també, més tard, establir-hi una presència permanent que pugui servir de plataforma per a un futur viatge tripulat més enllà, a Mart. Aquest viatge és una “prova d’estrès” de la càpsula Orion on, després de passar de llarg de la Lluna, tornarà cap a la Terra i, si tot va bé, caurà a l’oceà Pacífic el proper 11 de desembre, a prop de la ciutat de San Diego, a Califòrnia.