MonPlaneta
Un robot permet eliminar les males herbes dels cultius de manera automàtica amb un làser
  • CA

L’avenç de la tecnologia està afectant pràcticament cada racó de tots els sectors econòmics, i l’agricultura no n’és una excepció. El diari anglès ‘The Guardian’ es fa ressò d’un dels canvis que han viscut alguns conreus els darrers anys: l’aparició de robots per eliminar plagues i males herbes. D’entre els diversos exemples que apareixen a l’article, el més sorprenent és del del robot que, armat amb un canó làser, es desplaça pels camps buscant i eliminant automàticament les males herbes. Segons Carbon Robotics, l’empresa que el produeix, pot eliminar fins a 100.000 plantes per hora i ser una gran ajuda en el camí cap a una alimentació més sana i sostenible.

El robot medeix gairebé tres metres de llarg, pesa uns 4.300 quilos i sembla un cotxe petit, que es va movent lentament pels camps buscant on hi ha males herbes i eliminant-les amb el seu làser. Així, durant fraccions de segon es veuen petits flaixos de llum vermella i, al cap d’un instant, una altra mala herba ha desaparegut. Aparells com aquest, expliquen els seus fabricants, poden estalviar l’ús d’una quantitat enorme d’herbicides, cosa que suposaria un estalvi econòmic a llarg termini i també una millor de la sostenibilitat i el medi ambient, ja que no contaminarien el sòl ni l’aigua, ni tampoc els éssers vius del voltant.

La indústria dels robots agrícoles com el que acabem de veure és pràcticament nova però es troba en expansió, amb un mercat que, segons els responsables de Carbon Robotics, podria augmentar el valor del seu mercat més d’un 400% durant els propers cinc anys, superant els 20.000 milions de dòlars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa