MonPlaneta
Total invertirà 27.000 milions a Iraq per extreure més petroli i fomentar les renovables
  • CA

La companyia TotalEnergies, el nou nom que va prendre la petroliera francesa Total a principis d’aquest any, va anunciar aquest dilluns en un comunicat que invertirà 27.000 milions de dòlars durant els propers anys en projectes d‘extracció de cru i gas natural i implantació d’energia solar a Iraq, on l’empresa va ser fundada el 1924. Tot i que no abandona l’extracció de combustibles fòssils, l’empresa no buscarà pous nous malgrat les enormes reserves del país, sinó que dedicarà esforços a expandir l’energia solar al país alhora que millora el rendiment dels pous de gas i petroli que ja existeixen.

Així, per exemple, TotalEnergies dedicarà part de les inversions a recuperar el gas de torxa –el que es veu sovint cremant al capdamunt de les torres d’extracció de petroli– que és essencialment metà i que es podria aprofitar per generar energia a nivell local en comptes de generar casos d’efecte hivernacle sense cap tipus de benefici. També mirarà d’optimitzar la producció injectant aigua de mar als pous de petroli –conservant la poca aigua dolça disponible al país– i de construir una planta d’energia solar que abasteixi la xarxa de la província de Bàssora.

Vista nocturna d'una ciutat iraquiana | TotalEnergies
Vista nocturna d’una ciutat iraquiana | TotalEnergies

Segons l’empresa, tot plegat vol ajudar el país a tenir un futur més pròsper i sostenible, aprofitant millor el seus recursos i facilitant alhora l’accés a l’electricitat a la població. Tot i que és evident que Total no es retira del negoci del petroli –vol incrementar la producció de 85.000 a 210.000 barrils diaris en una sola planta– sembla que fa passes en aquest sentit. El mes de gener, de fet, Total va abandonar l’Institut Americà del Petroli, un dels grups de pressió més gran del sector. Alhora, afirmen des de l’empresa, volen ajudar a desenvolupar de manera sostenible un dels països d’on ha vingut més petroli i on menys se n’ha beneficiat la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa