MonPlaneta
Torres reconeixerà els esforços de les ADF contra el canvi climàtic
  • CA

Família Torres ha obert una nova convocatòria dels seus Premis Torres & Earth al Voluntariat, que reconeixeran la contribució feta per les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya (ADF) en la lluita contra el canvi climàtic. En un comunicat, el celler del Penedès anima a aquestes entitats sense afany de lucre, operades per voluntaris, a presentar-se amb els seus projectes encaminats a reduir els gasos d’efecte hivernacle, la contaminació o la desertificació, a la preservació o la millora de la biodiversitat, a l’adaptació al canvi climàtic o a la conscienciació en valors mediambientals i de lluita contra el canvi climàtic.

Propostes obertes fins el 30 de juny

El Jurat, format per Miguel A. Torres, president de Família Torres; els catedràtics Javier Martín Vide i Narcís Prat i el meteoròleg Tomàs Molina, juntament amb representants del secretariat de les ADF, seran els encarregats d’escollir els tres guanyadors: el primer, dotat amb 2.500€, i dos segons premis de 1.500€, que volen facilitar la implementació de les propostes, que es poden presentar fins el dia 30 de juny enviant un correu electrònic a aquesta adreça. Després del veredicte, el lliurament de premis tindrà lloc durant el mes de setembre.

Miguel A. Torres, president de Família Torres, serà un dels membres del jurat | Família Torres
Miguel A. Torres, president de Família Torres, serà un dels membres del jurat | Família Torres

Torres & Earth, un projecte ambiental ampli

Els Premis Torres & Earth al Voluntariat van néixer per implicar diversos col·lectius en la lluita contra el canvi climàtic, donant visibilitat als seus esforços i conscienciant la societat de la necessitat d’actuar davant de la gravetat de la situació, com a part dels Premis Torres & Earth, que el celler celebra anualment per reconèixer els esforços de proveïdors, territoris, comunicadors i també dels seus col·laboradors.

Torres & Earth és el programa ambiental posat en marxa per Família Torres el 2008 per reduir les emissions de CO2 per ampolla produïda, tant directes com indirectes, adaptant-se al nou escenari climàtic i conscienciant sobre la gravetat de la situació. Des d’aleshores, el celler ha reduït un 35% les seves emissions de la vinya al consumidor i vol arribar al 60% el 2030, amb la mirada posada a ser un celler zero emissions netes el 2040.

En el cas dels premis de les ADF, la primera edició va tenir lloc el 2019, amb l’ADF de Sitges aconseguint el primer premi per la seva nova tipologia de basses d’aigua contra incendis, i les ADF de Sant Sadurní d’Anoia i Llinars del Vallès en segon lloc, amb projectes sobre la recuperació d’uns terrenys municipals amb l’ajuda de les escoles, fent un servei a la comunitat i al medi ambient; i un projecte de prevenció d’incendis i conscienciació ciutadana instal·lant un dipòsit soterrat que aprofita el desnivell per reomplir els equips d’extinció i millorar l’entorn. A més, altres projectes van rebre accèssits pels seus projectes de reducció d’emissions de CO2.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa