MonPlaneta
Suntory presenta el seu primer prototip d’ampolla de plàstic vegetal
  • CA

El Grup Suntory, propietari de marques tan conegudes com Schweppes, La Casera o Trina, va presentar fa ben poc el seu prototip d’ampolles de polietilè tereftalat (PET) fetes amb materials 100% vegetals. Així, l’empresa vol fer una passa decisiva cap al seu obectiu: que el 2030 totes les ampolles que fa servir al món siguin 100% sostenibles, eliminant el plàstic verge amb origen en el petroli de la seva cadena de subministraments.

Tomomi Fukumoto, directora d’operacions de Gestió de la Sostenibilitat de Suntory, va declarar que l’empresa “duu treballant en la creació de solucions d’envasat sostenibles des de 1997”. Així, aquesta ampolla és un nou avenç que “il·lumina” el seu camí cap a l’objectiu marcat per a 2030 i, també cap a la seva “ambició” d’aconseguir “zero emissions de gasos d’efecte hivernacle a tota la cadena de valor el 2050”.

El prototip s’ha elaborat per a la marca Orangina, a Europa, i Suntory Tennensu, l’aigua mineral més venuda al Japó. Ha estat el resultat de gairebé deu anys d’esforços en innovació i desenvolupament conjunt de Suntory i Anellotech, una empresa nord-americana de tecnologia sostenible. Gràcies a ell, l’emprea podrà promoure l’economia circular del plàstic, on ja intervé amb inversions en tecnologies avançades de reciclatge com ara l’enzimàtic. A més, és clar, també mira de conscienciar els consumidors perquè tinguin un comportament més sostenible.

Prototips d'ampolles fetes amb PET 100% vegetal | Suntory
Prototips d’ampolles fetes amb PET 100% vegetal | Suntory

La idea de Suntory és que aquesta ampolla 100% vegetal sigui a tots els establiments el més aviat possible. El PET es produeix amb dues matèries primeres: un 70% d’àcid tereftàlic (PTA) i un 30% de monoetilenglicol (MEG). Gràcies a la tecnologia d’Anellotech, es poden convertir estelles de fusta en PTA i combinar-lo amb un MEG fabricat a partir de melassa i que Suntory fa servir des de 2013. David Sudolsky, president d’Annelotech, afirma que aquestes ampolles són el resultat de “més de deu anys de treball minuciós i a consciència” que, gràcies a l’eficiència del procés, aconsegueix “reduir significativament els gasos d’efecte hivernacle” perquè, a més, generen “l’energia necessària” per al procés a partir de la mateixa biomassa.

Aquesta tecnologia, doncs, s’afegeix a altres canvis introduits per Suntory, com ara el canvi de les anelles de plàstic de Schweppes per una alternativa de cartró, fer servir un 50% de material reciclat als embalatges secundaris, que tot el seu packaging sigui totalment reciclable i que, a partir de l’any vinent, el 100% de les seves ampolles PET també siguin de materials reciclats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa