MonPlaneta
Una start-up de Mataró recicla cordatge de raquetes de tennis i en fa roba
  • CA

La start-up mataronina Infinite Athletic ha posat a la venda aquest mes de desembre les primeres 1.000 samarretes tècniques per a fer esport que ha fabricat reciclant cordages vells de raquetes de tennis. Fins ara mai ningú no havia donat un segon ús al monofilament de polièster de les cordes de les raquetes, que sovint tenen una vida molt curta.

Detall del procés d'encordat d'una raqueta de tennis | ACN
Detall del procés d’encordat d’una raqueta de tennis | ACN

En un gran torneig de tennis es poden encordar fins a 4.500 raquetes en dues setmanes. A Europa, cada any, es llencen unes 400 tones d’aquest material. És per això que Infinite Athletic, fundada el mes de febrer a la incubadora del TecnoCampus de Mataró, mira de fer aquesta aposta global per l’economia circular i la sostenibilitat. Els seus fundadors són Francesc Jiménez, Isaac Nogués i François Devy, que es van conèixer treballant en una empresa tèxtil. Gràcies a Jiménez, que provenia d’aquest sector i tenir una fixació en la sostenibilitat i el tennis, va sorgir aquest projecte.

La idea va prendre forma després d’una recerca impossible de samarretes tècniques fetes amb material reciclat. Després, en assabentar-se que totes les cordes velles de les raquetes de tennis es llençaven, Jiménez va pensar que s’hi podia fer alguna altra cosa. “Nosaltres hem creat un nou polímer, un nou fil i unes noves samarretes tècniques”, explica Jiménez en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

Confecció d'una samarreta d'Infinite Athletic en un taller tèxtil | ACN
Confecció d’una samarreta d’Infinite Athletic en un taller tèxtil | ACN

Reciclant els cordatges, es calcula que s’estalvia un 77% d’aigua respecte la indústria tradicional i que el cost energètic i les emissions de CO2 també es redueixen aproximadament un 60%. A més, defesnen els seus creadors, les samarretes ofereixen unes grans prestacions. El monofilament dels cordatges, al cap i a la fi, és molt bon material: “té una gran durabilitat i és extremadament lleuger”. Això, diu el director comercial i cofundador d’Infinite Athletic, Isaac Nogués, a l’ACN, fa que “el jugador no senti la samarreta”.

Amb els residus de cordatge que es generen a Europa, Infinite Athletic calcula que es podrien fabricar uns 2,5 milions de samarretes cada any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa