MonPlaneta
La sequera fa aparèixer més cadàvers a un llac dels Estats Units
  • CA

Poc més d’una setmana després que aparegués un cadàver amagat a l’interior d’un barril, el llac Mead, a Nevada (Estats Units) torna a ser el lloc de trobada de restes humanes suposadament vinculades amb el crim organitzat. Segons informa la cadena ‘CNN’, aquest dissabte passat el Servei Nacional de Parcs va haver de respondre una trucada informant de la troballa d’una persona morta a la badia de Calville.

Milions de persones depenen de l’aigua de l’embassament

A hores d’ara, les autoritats estan investigant la causa de la mort però, de moment, no volen revelar més informació. Aquesta troballa se suma als efectes de la sequera severíssima que afecta el llac i que, fins i tot, ja ha deixat al descobert la vàlvula d’entrada d’aigua original, construïda el 1971. Aquest llac, al riu Colorado, no només dóna energia a la xarxa elèctrica sinó que dóna aigua de boca a 40 milions de persones. Així doncs, el descens del nivell amenaça amb una crisi hídrica gravíssima.

El primer cadàver, trobar la setmana passada, es creu que correpson a la víctima d’un assassinat ja que, segons la roba que duia i altres indicis trobats al cos, devia morir d’una ferida de bala entre finals dels anys 70 i principis dels 80, segons va informar la Policia Metropolitana de Las Vegas fa uns dies. Els agents que van parlar amb els mitjans, a més, també van afirmar que no seria estrany que durant els propers dies i mesos apareguessin més restes humanes llançades fa anys al llac Mead.

La sequera ha deixat al descobert un assassinat dels anys vuitanta. El cadàver havia estat llençat al llac a dins d'un barril | Shawna Hollister
La sequera va deixar al descobert un assassinat dels anys vuitanta. El cadàver havia estat llençat al llac a dins d’un barril | Shawna Hollister

En una situació límit

Les autoritats federals van anunciar fa poc que prendran mesures d’emergència per mantenir tant aigua com sigui possible a l’embassament per tal de , com a mínim, continuar generant electricitat. Fins ara no s’havia fet mai però, segons va afirmar als mitjans la Secretària Adjunta d’Aigua i Ciència de Nevada, Tanya Trujillo, “el risc potencial” demana prendre decisions dràstiques abans no s’enfrontin “a una crisi més gran”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa