MonPlaneta
Protegir bé els edificis del sol pot reduir-ne el consum energètic un 60%
  • CA

Millorar la protecció solar dels edificis amb sistemes intel·ligents és una altra manera de millorar l’eficiència energètica dels edificis durant tot l’any. Segons un estudi realitzat per ES-SO, la patronal europea del sector, juntament amb la consultora Guidehouse, aquest tipus de solucions pot reduir el consum energètic dels edificis un 60% a Europa els propers 30 anys, evitant l’emissió de 100 milions de tones de CO2 i 285.000 milions d’euros en despeses.

Beneficis creixents

En una nota de premsa, Andrea Ragione, director general de Somfy Iberia, una de les empreses que formen part d’ES-SO, recorda que els edificis són els majors consumidors d’energia d’Europa, amb un 40% de l’electricitat i un 36% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Així, continua, la protecció solar intel·ligent és essencial per millorar-ne l’eficiència, fent servir menys aire condicionat a l’estiu i aprofitant milor la llum a l’hivern.

Les persianes es poden automatitzar per tenir la llum i la calor òptimes en cada moment | ASM
Les persianes es poden automatitzar per tenir la llum i la calor òptimes en cada moment | ASM

Això és especialment important tenint en compte que, si a dia d’avui el 28% de les llars europees necessita aire condicionat, el 2050, a causa del canvi climàtic, pot ser un 45%. Segons ES-SO, la protecció solar intel·ligent pot mantenir aquesta xifra per sota del 30% i reduir el consum energètic d’aquí a 30 anys en un 62%.

Diverses opcions a valorar

Tant la protecció solar com optimitzar les façanes milloren l’eficiència energètica i resulten en habitatges més sostenibles. Els tendals, les pèrgoles, les verandes… es poden automatitzar segons l’època de l’any o que actuïn autònomament en cas de vent o pluja. A més, també hi ha el paper de les persianes, porticons, etc, que a més suposen una millora en la seguretat de la llar i que també es poden automatitzar. Així doncs, tot i la inversió econòmica que poden suposar, valorar la instal·lació d’aquest tipus de sistemes pot ser una opció a tenir en compte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa