MonPlaneta
Proposen convertir les closques d’avellana en una font d’energia renovable
  • CA

La biomassa és una font d’energia que fa anys que desperta interès perquè és renovable, sostenible i proveeix d’energia neta. Per aprofitar-la, però, hi ha diversos mètodes. Un d’ells és convertir-la en bio-olis amb mètodes termoquímics, com ara la gasificació, la liquefacció o la piròlisi, i fer servir els materials resultants per produir combustible, productes químics i fins i tot materials.

A la revista ‘Journal for Renewable and Sustainable Energy’, un equip d’investigadors xinesos explica com ha aconseguit vinagre de fusta i quitrà a través de la piròlisi de closques d’avellana a entre 400ºC i 1.000ºC. El vinagre de fusta serveix com a repel·lent d’insectes, fertilitzant i promotor o inhibidor del creixement de les plantes i fins i tot es pot fer servir per eliminar olors, preservar la fusta i com a additiu al pinso dels animals. A més, tant el vinagre com el quitrà d’avellana es poden fer servir per obtenir energia.

El procés d’obtenció és el següent: es van col·locar mostres de closques d’avellana de 20 grams en un forn de piròlisi, on es can escalfar durant 20 minuts a diverses temperatures. Després, els residus es van separar mitjançant centrifugació, obtenint el quitrà i el vinagre de fusta, que van ser emmagatzemats per separat. Haver aconseguit això és un pas important en la investigació de com utilitzar les restes de les avellanes i qui sap si d’altres fruits secs per a un número molt gran d’aplicacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa