MonPlaneta
Les platges de les Terres de l’Ebre, entre les cent millors del món en sostenibilitat turística
  • CA

La innovació en la gestió a les platges de les Terres de l’Ebre, que compta amb sistema d’indicadors renovat i la identificació de bones pràctiques, ha estat reconeguda entre les cent millors pràctiques en sostenibilitat del món. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona s’ha presentat aquesta iniciativa, dins l’operació Platja Innovadora del PECT TurisTIC en Família, al concurs Top 100 Destinations Sustainibility Stories.

La presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, destaca que “celebrem aquest reconeixement, es tracta d’un reconeixement compartit”. Amb aquesta iniciativa, afegeix, “liderem un esforç conjunt amb els municipis del litoral”, que “han participat i s’han implicat” per aconseguir “unes platges innovadores i sostenibles”. Per tal de millorar la gestió d’aquest recurs, el primer natural i turístic de les Terres de l’Ebre, el Patronat ha fet una proposta d’indicadors per a la seva gestió sostenible, que ha de permetre diversificar els usos de les platges i preservar-ne alhora les funcions ecosistèmiques.

Els indicadors es divideixen en dos àmbits: platja sostenible, que vol mitigar el canvi climàtic a través d’indicadors concrets com la petjada de carboni dels usos de les platges, i l’àmbit platja familiar i inclusiva, per oferir propostes gastronòmiques amb valor afegit i adaptats als infants, entre d’altres. Un dels indicadors del segon àmbit és el nombre d’operadors gastronòmics que ofereixen aquests àpats. Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat en col·laboració amb agents públics i privats i ha inclòs la identificació de 50 bones pràctiques. Així, es detallen pràctiques relacionades amb la formació d’equips tècnics i operadors turístics i dinamitzadors d’activitats; activitats de sensibilització i campanyes de voluntariat; col·locació de panells informatius dels hàbitats i espècies d’interès; protecció d’espais costaners marins; crear ‘paquets’ d’activitats per a famílies a preus avantatjosos, i elaborar un catàleg d’experiències i activitats adaptades per a persones amb diversitat funcional i/o sensorial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa