MonPlaneta
París baixa el límit de velocitat i elimina 60.000 places d’aparcament per reduir la contaminació
  • CA

París redueix la velocitat màxima a la majoria dels seus carrers a 30km/h i elimina un 40% de les places d’aparcament als vorals en un esforç per reduir la contaminació i millorar la seguretat viària. Tot i les crítiques que això farà augmentar els embussos i, per tant, fins i tot podria agreujar tant la pol·lució com les emissions de gasos d’efecte hivernacle, les autoritats esperen que els conductors decideixin canviar de mitjà de transport i facin servir els trens, autobusos i metros per desplaçar-se per la capital francesa.

En aquesta mateixa línia, s’eliminaran 60.000 de les 144.000 places d’aparcament que hi ha a les vies de la ciutat i s’optimitzarà l’ús dels aparcaments subterranis. Aquesta mesura vol tant dissuadir els conductors com guanyar espai per ampliar les voreres i poder col·locar arbres i plantes, instal·lar carrils bici i deixar més espai als vianants. Segons una enquesta de l’Ajuntament de París, el 59% de les persones que viuen a la ciutat estan a favor de la mesura mentre que, a la regió metropolitana, un 61% hi està en contra.

El consistori, però, continua amb la implementació d’aquestes mesures i, a més, afirma que els accidents es reduiran en un 25% i els mortals en un 40%, a més de baixar a la meitat la contaminació acústica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa