MonPlaneta
Obre la primera fàbrica de carn cultivada, amb capacitat per a 5.000 hamburgueses diàries
  • CA

La ciutat israeliana de Rehovot s’ha convertit en la seu de la primera fàbrica del món que produirà carn cultivada a escala industrial, segons va anunciar la companyia Future Meat Technologies aquest passat dimecres. La seva capacitat, que se situa en 500 quilograms diaris de carn –prou com per fer 5.000 hamburgueses– fa que, després d’anys d’investigacions i d’especulació, la producció de carn sene que sigui necessària la mort de cap animal es converteixi no només en una possibilitat sinó en una realitat a nivell comercial.

Un plat elaborat amb un
Un plat elaborat amb un “pit de pollastre” cultivat | Future Meat

La fàbrica, actualment, pot cultivar carn de pollastre, porc i xai sense fer servir cap producte d’origen animal, i espera poder començar a produir carn de vedella ben aviat. Des de Futur Meat afirmen, a més, que el seu sistema és únic i que permet cicles de producció fins a 20 vegades més ràpids que els de la ramaderia tradicional. Així, poden aconseguir que el cost sigui més baix i, per tant, que la carn cultivada sigui assequible per a totes les butxaques, acostant-se una mica més al preu de la carn provinent d’animals i fent l’alimentació molt més sostenible. En comparació amb la ramaderia i la producció i tractament dels productes carnis tradicionals, la carn cultivada d’aquesta fàbrica generarà un 80% menys de gasos d’efecte hivernacle alhora que emprarà un 99% menys de sòl i un 96% menys d’aigua sense que això afecti el valor nutricional de la carn.

L’objectiu de Future Meat és que, amb una línia de producció industrial plenament funcional, el desenvolupament de nous productes i els canvis en la legislació s’accelerin i puguin començar a dur la seva carn als supermercats del país el 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa