MonPlaneta
International Wineries for Climate Action publica el primer informe anual
  • CA

International Wineries for Climate Action (IWCA) va presentar el seu primer informe anual davant dels mitjans de comunicació, en una trobada a Londres la setmana passada amb Miguel A. Torres, president de Família Torres, Rob Symington, director de Symington Family Estates i la moderadora Fiona Macklin, de la campanya Race To Zero de l’ONU. Symington, membre de la junta d’IWCA, va destacar com ha crescut per convertir-se en un col·lectiu amb 10 cellers membres i 12 membres candidats.

L’informe assenyala que els cellers d’IWCA han invertit en el càlcul i reducció de les seves emissions i han compartit coneixement i pràctiques entre ells i amb la comunitat vitivinícola per ajudar a constituir un moviment mundial. IWCA també ha crescut com a organització i ja està registrada com a associació sense ànim de lucre. L’informe no és només un reflex de l’enfocament científic d’IWCA sinó també una garantia que els candidats i membres són responsables dels seus compromisos i demostren un progrés tangible cap a la neutralitat climàtica. Això no només és un requisit per als membres d’ IWCA, sinó també per seguir a la campanya Race To Zero. Rob Symington també va destacar que la nova estructura de nivells per als membres (Applicant Members, Gold Members i Silver Members) té com a objectiu aconseguir-ne de nous i permetre als cellers unir-se fàcilment perquè puguin beneficiar-se dels consells d’altres membres i adoptar estratègies de reducció d’emissions.

Rob Symington i Miguel A. Torres | Família Torres

Un dels objectius fundacionals d’IWCA és desenvolupar una metodologia estandarditzada per calcular les emissions de GEH. A més, també va reconèixer la complexitat i el cost de calcular i auditar les emissions, especialment per als petits cellers i aquells amb poca experiència, i per això ha desenvolupat una calculadora de GEH, amb una versió pilot per als cellers dels Estats Units que utilitzen factors d’emissions amb base als EEUU. Desenvolupada amb l’experiència tècnica de Sustridge Sustainability Consulting, compleix amb tots els requisits que en confirmen la validesa. Està previst implementar-hi actualitzacions regionals per ampliar-ne l’accessibilitat.

Fiona Macklin, de Race to Zero, va felicitar IWCA per la publicació del primer informe anual i va afirmar: “És meravellós veure cellers d’arreu del món unir-se a IWCA i, a través d’IWCA, unir-se a Race to Zero. Com a primera iniciativa col·laborativa del sector de l’alimentació i l’agricultura a Race to Zero, IWCA està demostrant lideratge i rigor per complir amb els criteris sòlids i amb base científica necessaris per crear un món millor, més saludable i sense emissions de carboni. Aquesta onada de compromisos ambiciosos i accions mostrarà als governs nacionals que actors no governamentals de tota l’economia real estan immersos en la cursa cap a la descarbonització: no hi ha temps a perdre.” Miguel A. Torres va afegir: “És clar que ja ningú es pot permetre una actitud d’ “esperar i observar” davant del canvi climàtic; el que tenim és una crisi climàtica. És fonamental que es prenguin mesures a tots els nivells, en tots els sectors, en totes les parts de món perquè junts puguem posar fi a aquesta bogeria que farà que la nostra terra sigui gairebé inhabitable a finals d’aquest segle.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa