MonPlaneta
La Generalitat subhasta 26.000t de fusta de boscos públics per 650.000€
  • CA

La Generalitat de Catalunya va subhastat aquest dijous més de 26.000 tones de fusta procedents de boscos públics del nostre país per un import total de 657.850 euros. Els lots van ser adjudicats mitjançant procediment telemàtic a 16 empreses locals, que faran treballs de millora en la gestió forestal, sobretot d’aclariment de boscos joves i de repoblació.

Segons va informar el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la subhasta comportarà la creació de 128 llocs de treball directes. El material que va ser venut prové principalment de les comarques del Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. Pel que fa als adjudicataris, les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Castellbó, Aransa i Ars van ser les que més fusta van aconseguir. El Pallars Sobirà és la comarca que va vendre més fusta, amb un total 8.150 tones, un 30,4% del total, seguida de l’Alt Urgell, amb 7.400 tones (27,6%) i el Berguedà, amb 6.040 tones (22,5%). Finalment, a la Cerdanya es van vendre 3.832 tones (14,3%) i al Segrià se’n van col·locar 1.400 (5,2%). Per altra banda, les comarques del Pallars Jussà i el Solsonès s’havien ofert 1.080 i 2.649 tones, respectivament, però cap dels seus lots no va ser adjudicat.

Una persona treballant en un bosc de la Vall de Lord | ACN
Una persona treballant en un bosc de la Vall de Lord | ACN

La subhasta que va tenir lloc aquest dijous és una de les mesures que ha posat en marca la Generalitat per mirar de dinamitzar la gestió forestal. Aquesta iniciativa forma part d’una estratègia més àmplia que s’ha marcat com a objectiu prioritari “impulsar la bioeconomia i el desenvolupament de les zones rurals, fomentant l’ús de la fusta en la construcció, l’aprofitament energètic de la biomassa, l’impuls del sector surer a Catalunya o la generació estable de lloc de treball a les zones rurals”. A dia d’avui els boscos públics a Catalunya ocupen una superfície aproximada de 485.000 hectàrees, un 24% de la superfície forestal al país. Com a la resta de boscos del país, el principal problema per a la seva gestió és la densitat forestal, que es combina amb la dismunició de pluges a causa del canvi climàtic per augmentar l’estrès hídric i assecar-los, facilitant l’inici i la propagació ràpida dels incendis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa