MonPlaneta
General Motors fabricarà generadors elèctrics mòbils d’hidrogen

La coneguda companyia automobilística General Motors ha anunciat que fabricarà generadors elèctrics alimentats amb hidrogen, fent servir la seva tecnologia de cèl·lules de combustible Hydrotec. Així, l’empresa vol entrar amb força en un mercat on, a dia d’avui, el gas i el gasoil són pràcticament les úniques opcions.

Així doncs, General Motors mira més enllà dels motors d’hidrogen per a vehicles, especialment pesants, i es fixa en un nínxol de mercat on les energies netes no han aconseguit penetrar. Els enginyers de la companyia han partit de la seva tecnologia Hydrotec i han compactat 300 cèl·lules de combustible en una superfície molt petita que es pot fer servir tant en generadors portàtils com, també, en estacions temporals de recàrrega de vehicles elèctrics.

Segons han anunciat, durant els primers temps aquests generadors només es vendran a clients comercials i militars, però dins dels seus plans també hi ha posar-los a l’abast de tota la ciutadania. Per a General Motors, un ús perfecte per a aquests generadors seria un concert a l’aire lliure, que es beneficiaria no només de la manca d’emissions sinó, també, del fet que són molt més silenciosos. D’altra banda, si el concert fos lluny d’un punt de recàrrega, una altra d’aquestes unitats podria servir per a alguns dels assistents.

Carregador portàtil per a vehicles elèctrics | General Motors
Carregador portàtil per a vehicles elèctrics | General Motors

A més d’això, els generadors d’hidrogen també podrien servir per ajudar la població de zones on hi hagi hagut desastres naturals o talls del subministrament elèctric. Per a totes aquestes opcions, GM vol oferir diversos models de generador, amb potències d’entre 60kW i 600kW.

El principal inconvenient és, és clar, la manca de disponibilitat de punts de recàrrega d’hidrogen, ja que actualment n’hi ha molt pocs. Si tot continua així, però, i l’hidrogen avança com a alternativa de combustible per a grans vehicles com ara camions, trens o fins i tot, avions, els carregadors d’hidrogen podrien començar a multiplicar-se de manera semblant a com ho han fet i ho estan fent els elèctrics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa