MonPlaneta
L’empresa de joguines Mattel farà servir materials 100% sostenibles el 2030
  • CA

Mattel, l’empresa responsable de productes tan coneguts com les nines Barbie i Polly Pocket, les joguines infantils Fisher Price i el joc de cartes UNO, entre d’altres, ha anunciat que el 2030 farà servir materials 100% sostenibles. A través d’un comunicat, la companyia, que fa poc que acaba de llançar les seves primeres joguines neutrals en carboni, ha anunciat un canvi cap a “materials reciclats, reciclables o bioplàstics a tots els seus productes i embalatges”.

Aquest Tesla Roadster és la primera joguina feta amb fosa a pressió de Mattel que empra materials 100% reciclables | Mattel

Primers exemples

Les darreres novetats en sostenibilitat de Mattel són un cotxe Tesla de la seva línia Matchbox fet amb materials reciclats i també la línia Green Town dels seus Mega Bloks, les joguines de construcció per a infants. Tots dos productes han estat certificats com a neutrals en carboni per l’empresa Natural Capital Partners, segons ha anunciat l’empresa.

La línia Mega Bloks també serà de les primeres a canviar per ser més sostenible | Mattel

Compensacions i canvi en els materials

Per aconseguir-ho, Mattel ha comprat compensacions del projecte de conservació dels boscos de Darkwood, al Canadà, que vol protegir una zona de 63.000 hectàrees. Tot i que la capacitat de compensació real d’aquest tipus d’accions és limitat i sovint discutit, continua sent l’opció triada per moltes empreses que encara no han trobat la manera de reduir les seves emissions o bé que es troben en procés de transformació i volen reduir la seva petjada de carboni ràpidament.

Tot i això, el fet és que tant el Matchbox Tesla Roadster, el primer model de fosa a pressió fet amb materials 100% reciclables que produeix Mattel, com els Mega Bloks Green Town, fets de materials creats a partir de plantes, són una massa molt important en aquest sentit. En el cas de Green Town, a més, els escenaris que planteja inclouen elements relacionats amb la sostenibilitat i la transició energètica, com ara un autobús elèctric de joguina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa