MonPlaneta
L’empresa de cotxes de lloguer Hertz n’encarrega 100.000 a Tesla
  • CA

La companyia de vehicles de lloguer Hertz ha sacsejat el seu sector després d’efectuar una comanda de 100.000 Tesla Model 3 per renovar gran part de la seva flota. Aquest cotxe va ser el més venut a tota Europa el mes de setembre passat, superant per primera vegada les xifres dels seus competidors directes amb motor de gasolina, confirmant una tendència que ha fet que els vehicles elèctrics i híbrids hagin duplicat la seva quota de mercat i hagin arribat al 23% del total. D’altra banda, però, el Tesla Model 3 també ha estat el primer cotxe fabricat fora d’Europa que ha arribat al liderat de vendes al continent.

Els 100.000 cotxes que Hertz ha encarregat a Tesla, una compra per un valor aproximat de 4.200 milions de dòlars, suposarien un 20% de la flota de 500.000 cotxes que té l’empresa. Tot plegat després que, el passat mes de juny, es declarés en fallida, cosa que podria indicar un canvi d’estratègia dels nou propietaris de la companyia. Pel que fa a Tesla, el seu valor a borsa va pujar més d’un 9% aquest mateix dilluns i va superar els 1.000 milions de dòlars de capitalització, una quantitat que la situa a la mateixa categoria que Apple, Microsoft, Amazon, Facebook i Alphabet (Google).

Oficina de lloguer d'Hertz a l'Aeroport del Prat
Oficina de lloguer d’Hertz a l’Aeroport del Prat

S’espera que aquesta enorme comanda serà entregada a Hertz durant els propers 14 mesos i que s’aniran incorporant als països on ha implantat la seva activitat, especialment als Estats Units i a Europa. A més d’això, els usuaris que lloguin un Tesla d’Hertz tindrà accés a la xarxa de supercarregadors que l’empresa d’Elon Musk ha anat instal·lant. Tot un moviment sorpresa per un valor econòmic enorme i que deixa clar que, si més no en alguns sectors, la transició energètica del sector dels transports està començant a accelerar-se d’una manera que, fins no fa gaire, hauria semblat totalment inesperada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa