MonPlaneta
Presenten un carregador de vehicle elèctric capaç d’omplir la bateria en menys de 15 minuts
  • CA

La setmana vinent, l’empresa catalana Wallbox presentarà el seu carregador públic Hypernova, un nou model que té la capacitat de recarregar completament un vehicle elèctric en menys d’un quart d’hora. L’empresa el donarà a conèixer el proper dilluns, 6 de setembre, en una presentació a la fira IAA Mobility, que se celebra a la ciutat de Munic, a Alemanya.

El nou carregador, que es començarà a produir durant els primers mesos de 2023, pot subministrar fins a 350 kW i incorpora un programa que li permet optimitzar la potència i adaptar-se al nombre de vehicles connectats en cada moment, segons ha informat Wallbox en un comunicat. “Això et permet carregar completament un vehicle elèctric en el temps que es triga a fer una parada de descans”, ha destacat el conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción, en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

Un cotxe elèctric endollat a un punt de recàrrega | ACN
Un cotxe elèctric endollat a un punt de recàrrega | ACN

Una millora que podria suposar un canvi molt important en la percepció de la utilitat del vehicle elèctric per a segons quin tipus de desplaçaments. Si bé en un entorn urbà els punts de recàrrega als aparcaments o als domicilis són més que coneguts i hi ha una oferta i una informació suficient com per fer-los atractius, en el moment en què els viatges relativament llargs apareixen a l’equació el vehicle elèctric esdevé un problema, ja sigui per la seva poca autonomia en comparació amb els vehicles de combustió interna, la menor disponibilitat de punts de recàrrega públics en carretera respecte la xarxa de gasolineres i, a més, la durada del temps de recàrrega en comparació amb el necessari per omplir el dipòsit de combustible.

Així doncs, la presentació d’aquest carregador ultraràpid podria suposar, a la llarga una passa més en el camí cap a la implantació a gran escala dels vehicles elèctrics, eliminant els inconvenients que encara pugui tenir quan se’ls compara amb els de combustió interna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa