MonPlaneta
El canvi climàtic fa que Sebastian Vettel es plantegi la seva feina
  • CA

Sebastian Vettel, quatre vegades campió del món de Fórmula 1, se sent un “hipòcrita” per la diferència que hi ha entre les seves opinions sobre el canvi climàtic i la seva feina com a pilot d’esports de motor en una categoria que, si més no de moment, continua fent servir combustibles fòssils a més de dur un gran número de persones i d’equipament per tot el món.

Pregunta directa

El pilot va fer aquestes afirmacions aquest dijous en un programa de la cadena britànica BBC anomenat ‘Question Time’ i que barreja tant personatges de la política com famosos. En un moment determinat, es va preguntar directament al pilot alemany si la seva posició pública en matèria ambiental i climàtica no el feia sentir un hipòcrita com a part integrant d’un esport basat, essencialment, en el consum de gasolina.

“Ho fa, ho fa, i tens tota la raó quan rius”, va respondre Sebastian Vettel, que va a fegir que hi ha algunes preguntes que es fa a ell mateix “cada dia” i que “no és un sant”. “Algunes coses són sota el meu control i altres no. La meva passió és conduir un cotxe, m’encanta cada vegada que hi entro”, va explicar el pilot. No obstant això, va continuar, quan surt del cotxe “és clar” que també es fa la gran pregunta: “Ho hauríem de fer, això? Viatjar pel món, malgastant recursos?”

Sebastian Vettel a la seva fotografia oficial com a pilot de Fórmula 1 | FIA
Sebastian Vettel a la seva fotografia oficial com a pilot de Fórmula 1 | FIA

Una posició complicada

La pregunta que van fer a Vettel era pertinent després que el cap de setmana passat, abans del Gran Premi de Miami de F1, aparegués amb una samarreta amb l’eslògan “Miami 2060 – Primer Gran Premi Submarí – Actua Ara o Neda Després” per posar el focus sobre els efectes del canvi climàtic. A més, també ha fet declaracions sobre la conservació del medi ambient, l’ús d’energies renovables i els drets humans i LGBTQ+, entre d’altres.

Tot i això, el mateix Vettel també va afirmar que la Fórmula 1 està fent un esforç per ser més sostenible, i s’ha compromès tant a fer servir combustible 100% sostenible a partir de 2026 com a ser neutre en carboni el 2030.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa