MonPlaneta
Els bombers de Califòrnia estan embolicant les sequoies amb mantes ignífugues per protegir-los
  • CA

Algunes unitats de bombers que treballen als incendis forestals que hi ha en aquests moments a Califòrnia (Estats Units) estan embolicant les famoses sequoies de la regió amb mantes ignífugues per impedir que es cremin. Així ho afirma la cadena nord-americana CNN, que explica que això és conseqüència de la proximitat de les flames al Parc Nacional Sequoia, on podria arribar les properes hores i on hi ha 2.000 exemplars d’aquesta espècie, incloent alguns dels arbres més grans del món.

Després d’una setmana cremant, els dos incendis actius que hi ha ara mateix a Califòrnia estan sent combatuts per més de 350 bombers i tots els mitjans de què disposen, però no tenen clar que sigui suficient per aturar-ho, almenys no abans que el foc arribi on hi ha aquests famosos arbres. Així doncs, molts d’ells han estat embolicats amb mantes ignífuques per tal de protegir-los. Aquesta mesura afecta, és clar, el famós General Sherman, una sequoia de 83 metres d’alçada que és, si no l’arbre més gran del món, sens dubte un d’ells, i té una edat que es calcula entre els 2.300 i els 2.700 anys.

El General Sherman | Wikimedia Commons
El General Sherman | Wikimedia Commons

Les mesures de protecció que han posat en marxa els bombers s’afegeixen al fet que, al llarg del temps, les sequoies s’han adaptat evolutivament per fer-se resistents a les flames, però això no suposa una garantia davant de cap incendi, especialment en un moment on el canvi climàtic està fent que, a Califòrnia, siguin cada vegada més freqüents i més virulents. Així doncs, qualsevol mesura presa per protegir aquests arbres enormes, un símbol de la diversitat natural dels Estats Units i que tenen un fort valor cultural per als californians, és d’agrair en una situació tan crítica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa