MonPlaneta
Apple anuncia una reducció enorme de les emissions dels seus proveïdors
  • CA

Les empreses proveïdores del gegant tecnològic Apple han reduit enormement les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle. Segons va anuciar recentment la mateixa companyia, el seu gir cap a les energies renovables va evitar, el 2021, l’emissió de gairebé 14 milions de tones de diòxid de carboni, un volum que compara al que resultaria de retirar de la circulació tres milions de cotxes.

Un llarg camí

Apple es va comprometre l’any 2020 a ser neutral en carboni d’aquí a 10 anys, amb una reducció del 75% de les emissions i pagant crèdits de carboni pel 25% restant. Més enllà de les seves emissions directes, però, l’empresa també ha parat atenció a l’anomenat Abast 3, és a dir, les emissions derivades de la cadena de subministrament i, també, de l’ús que es fa dels seus productes.

En el cas d’aquesta empresa, com el de moltes altres, les emissions indirectes suposen la majoria de la seva petjada de carboni, i és per això que Apple ha decidit pressionar-les perquè canviïn la seva manera de treballar i s’alineïn amb el món del futur. Segons la darrera llista de principals proveïdors de l’empresa, que reben un 98% dels diners que inverteix en materials, fabricació i ensamblament, el 60% d’aquests ja s’han compromès a elaborar els productes d’Apple fent servir un 100% d’energia neta.

La seu central d’Apple a Cupertino (Califòrnia) | Piqsels

Energia neta i compra de crèdits per emetre carboni

En això, però, com acostuma a passar, sempre hi ha alguna cosa més del que s’explica. Tenint en compte, per exemple, que la majoria de xarxes de subministrament elèctric no poden proveïr de prou energia renovable tota l’estona, Apple és una de les empreses que compra crèdits de carboni, és a dir, que paga per “compensar” el seu ús d’electricitat generada amb emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Pel que fa als seus proveïdors, la situació és semblant, tot i que el resultat total no deixa de ser positiu. De tota la inversió en energies renovables declarada per aquestes empreses, un 79% va anar dedicat directament a la compra d’energia, mentre que un 8% es va invertir en crèdits de carboni, un 10% en inversions en projectes d’energies renovables i un 3% en la generació d’energia directament a les seves instal·lacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa