MonPlaneta
Els afectats per la MAT Aragó-BCN mostren el seu rebuig a Madrid
  • CA

Alcaldes i representants dels municipis afectats per la MAT projectada entre Valmuel (Aragó) i Begues es van reunir aquest dijous amb representants de la Secretaria d’Estat del Medi Ambient del govern espanyol. A la trobada, que es va fer telemàticament, van mostrar el seu rebuig al projecte, que travessaria vuit comarques catalanes.

El batlle de Falset, Carles Brull, va declarar a l’ACN que continuaran mirant d’aturar el projecte, de què encara queda pendent la declaració d’impacte ambiental. Aquest tràmit es resoldrà durant els propers quatre mesos i, si és desfavorable, es podria paralitzar el desplegament de la infraestructura.

Torre d’alta tensió

Brull va explicar que els representants territorials, del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Penedès, estan units contra la MAT, i que van exposar els seus arguments tècnics i jurídics als representants espanyols. “No estem en contra de la transició energètica”, va recordar, sinó “en contra de fer-ho d’aquesta manera i trinxant el territori”. A més, va afegir, “la línia està sobredimensionada”, cosa que, va afirmar, fa pensar que “hi ha alguna cosa més al darrere”. En aquest sentit, afirma que l’estudi d’impacte ambiental “només parla dels beneficis” i que, per tant, és “incomplet” i s’oposa al que diu l’avaluació de la Xarxa Natura 2000.

A través d’un comunicat, les autoritats van manifestar que el ministeri havia donat una resposta “clara i tranquil·litzadora” i que, quan rebin el projecte, avaluaran “en profunditat” l’impacte mediambiental. El mateix Brull va explicar com Moncloa preveu analitzar la documentació els propers quatre mesos.

Els assistents de la reunió van ser Ismael Aznar, director de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental; Ángel Martínez, assessor de la vicepresidenta 3a; Laura Castel, senadora per ERC al Congrés dels Diputats; Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; Carles Brull, alcalde de Falset; Amadeu Pros, tinent alcalde d’Ascó i vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; Isidre Sampé, alcalde de Villalba i els Arcs; Toni Abelló, alcalde de l’Aleixar i representant dels municipis del Baix Camp i Bea Mayordomo, alcaldessa de Riudecols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa