MonPlaneta
Oberts 65 milions en ajuts per a comprar vehicles elèctrics i instal·lar punts de recàrrega
  • CA

La Generalitat ha aprovat un nou paquet d’ajudes, per un import de 65 milions d’euros, per fomentar l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de nous punts de recàrrega. La dotació pressupostària d’aquest nou pla és quatre cops més gran que el darrer i té, entre els seus objectius, que les matriculacions de vehicles elèctrics al nostre país pugin entre un 8% i un 10%.

Actualment, el parc català de vehicles elèctrics és de més de 33.000. La presentació d’aquest nou paquet d’ajuts, que s’ha fet a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), ha comptat amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, que ha detallat que els ajuts es podran sol·licitar fins el 31 de desembre de 2023 i que el Departament espera que es tanquin aproximadament 7.000 expedients, ja que el pla està obert a persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin instal·lat punts de recàrrega o hagin adquirit vehicles elèctrics des del passat 10 d’abril. Els ajuts s’obriran dilluns vinent, 27 de setembre, i a partir de l’atorgament hi haurà un màxim de 12 mesos per executar i justificar les adquisicions.

Cotxe elèctric | Pixabay
Cotxe elèctric | Pixabay

La partida destinada a l’adquisició de vehicles ascendirà a 30,7 milions d’euros, i els ajuts aniran dels 1.000 als 9.000€, amb bonificacions si s’acredita el desballestament d’un vehicle antic. La partida per a punts de recàrrega també serà de 30,7 milions d’euros i cobriran punts tant públics com privats, cobrint entre el 30 i el 80% de la despesa segons el beneficiari, amb un màxim de 800.000€ per expedient o de 5.000 en el cas de les persones físiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa