MonPlaneta
El 2021 la Xina va extreure més carbó que mai
  • CA

La producció de carbó de la Xina va arribar a xifres rècord el 2021, segons un informe de l’Oficina Nacional d’Estadístiques del país asiàtic. A més, podria ser que enguany n’extraiessin encara més, dificultant la reducció d’emissions a nivell global.

La Xina, al llarg de l’any passat, va tenir problemes per cobrir l’augment de la demanda energètica, i va extreure i consumir més carbó per produir electricitat malgrat que els seus plans anaven, sobre el paper, en sentit contrari. Les dades fetes públiques pel país indiquen que la producció de carbó va arribar a 4.070 tones, un 4,7% més que el 2020. Tot i això, i que la Xina és el principal productor del món d’aquest combustible fòssil, les importacions també van arribar als nivells més alts des de 2013.

Treballador d'una mina de carbó a la Xina | Wikimedia Commons
Treballador d’una mina de carbó a la Xina | Wikimedia Commons

Aquestes dades són un indicador clar del problema que està experimentant el país per deixar de dependre dels combustibles fòssils. Tot i que el seu president, Xi Jinping, va anunciar que seria neutre en emissions el 2060, i que durant els primers sis mesos de 2021 es van tancar centenars de mines de carbó, la incapacitat de cobrir la demanda d’altres maneres va produir talls del subministrament elèctric a habitatges i fàbriques, amb els conseqüents problemes a la cadena de subministraments i a l’economia.

Per posar remei a això, la Xina va augmentar enormement la seva producció i, el desembre passat, va extreure 385 milions de tones de carbó, una mai aconseguida fins aleshores i que arribava després de tres mesos seguits de pujades. Fins i tot, aquest dilluns, el mateix Xi Jinping va afirmar davant del Fòrum Econòmic Mundial que la dependència del carbó no es pot acabar “d’avui per a demà” i que, en endavant, miraran de fer-ho de manera més esgraonada. Tot i això, la demanda elèctrica continua creixent, tant que el preu del carbó està pujant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa