MonPlaneta
Els EUA retiren l’aprovació a la vacuna de Janssen contra la Covid-19

L’Administració d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units ha anunciat la retirada de l’aprovació de la vacuna de Janssen contra la Covid-19. A través d’una carta, el responsable de vacunes de la institució, Peter Marks, va informar l’empresa, propietat de Johnson & Johnson que, després que Janssen mateixa ho sol·licités, es revocava l’autorització per fer servir aquest producte al país.

Segons sembla, l’empresa va fer notar que els darrers lots de la vacuna comprats pel govern nord-americà ja havien caducat, que no hi havia demanda per fabricar més dosis al país i que, a més, no actualitzarien la seva fórmula per adaptar-la a les variants de la Covid que puguin aparèixer en el futur.

Un voluntari participant a l'assaig clínic de la vacuna de la covid-19 de Janssen a la Vall d'Hebron | ACN
Un voluntari participant a l’assaig clínic de la vacuna de la Covid-19 de Janssen a la Vall d’Hebron | ACN

La fi d’una vacuna coneguda per la dosi única i per les trombosis

Així doncs, si més no als Estats Units, la vacuna de Janssen, que es va fer coneguda primer perquè era l’única que s’administrava en una sola dosi i, després, per l’alarma per un efecte secundari molt poc habitual, l’aparició de coàguls, però de què, en un context de vacunació global, va aparèixer un números significatiu de casos, alguns dels quals van ser fins i tot mortals.

Preparant-se per a la propera campanya de vacunacions

Aquesta retirada de l’autorització i l’anunci de Janssen que no actualitzarà la vacuna contra noves variants arriba en un moment en què algun països, com els mateixos Estats Units, s’estan preparant per traçar les pautes de vacunació contra la Covid per a la propera temporada. Tal com es va dir en el seu moment, la vacuna contra el SARS-CoV-2 podria esdevenir, a molts llocs, tan habitual com la de la grip, i per tant cal actualitzar la fórmula per adaptar-la a la variant que es consideri més perillosa o que circularà més.

Segons les darreres indicacions de l’Organització Mundial de la Salut, els governs del món haurien de canviar les vacunes que fan servir perquè siguin monovalents i tinguin com a objectiu l’últim subllinatge de la variant òmicron, anomenat XBB. L’OMS recomana deixar de banda les fórmules bivalents, pensades també per al virus original, perquè considera que la protecció contra aquesta no augmenta la protecció contra els virus en circulació actualment.

Més notícies
Dues sanitàries rebent la injecció amb la vacuna de Pfizer contra la covid a la ciutat de Cremona, a la Llombardia
Deu raons per vacunar-se contra la Covid
Un expert de la UOC ha elaborat una sèrie d'arguments i claus científiques per convèncer els qui dubten
Les primeres dosis de la vacuna contra la Covid arriben a l’Estat
La primera s'administrarà diumenge a Guadalajara i la de Catalunya a l'Hospitalet de Llobregat
Moment en què s'administra una vacuna contra la covid-19 | ACN
Les persones vacunades són menys proclius a patir Covid persistent
Un nou estudi s'afegeix als que demostren que les vacunes redueixen els efectes de la malaltia encara que no impedeixin el contagi
Representació del SARS-CoV-2 | Pixabay
La Xina autoritza una vacuna inhalada contra la Covid
És la primera d'aquest tipus que s'aprova i es considera que dóna protecció després de respirar-la un sol cop

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa