MonPlaneta
Diagnostiquen un cas de grip aviària en humans a Anglaterra
  • CA

Una persona que viu al sud-oest d’Anglaterra ha estat diagnosticada de grip aviària, segons informa la cadena britànica BBC citant fonts del govern del país. Una notícia que ha intranquil·litzat la població en un moment on aquesta malaltia està causant estralls entre les aus de corral del país.

Segons afirma l’ens de radiodifusió públic del Regne Unit, aquests casos són “extremadament rars” i, en aquest en concret, probablement va ser fruit del contacte estret entre la persona infectada i un ocell mort o malalt. Tot i que no sembla que el virus hagi passat a altres persones, s’estan monitoritzant els contactes més estrets del pacient, que actualment es troba bé i s’ha aïllat de manera voluntària.

La transmissió del virus entre aus i humans és rara i entre humans encara ho és més. No obstant això, es creu que l’anomenada grip espanyola, que va infectar 500 milions de persones i va causar entre 25 i 50 milions de morts entre 1918 i 1920, es podria haver originat precisament d’aquesta manera. En el cas d’aquesta variant concreta, hi ha hagut altres contagis al món però aquest és el primer que hi ha al Regne Unit i les autoritats han informat l’Organització Mundial de la Salut.

La Veterinària en Cap del govern britànic, Christine Middlemiss, ha explicat que estan “veient un número creixent de casos en ocells, tant en granges comercials com en galliners particulars de tot el país”. És per això, afirma, que “van prendre accions ràpides per limitar la propagació de la malaltia al lloc en qüestió, tots els ocells infectats han estat sacrificats de manera humana i s’estan netejant i desinfectant les instal·lacions”.

Tot plegat, conclou Middlemiss, és un recordatori que cal ser extremadament curós en la higiene a l’hora de tenir animals. Tot i això, un altre expert citat per la BBC reorda que ni la carn ni els ous d’aquestes aus suposa cap problema de salut pública.

Més notícies
Aus de corral | Pxhere
Una epidèmia de grip aviària posa el Regne Unit en alerta
S'han sacrificat desenes de milers d'aus de granja per mirar de contenir la infecció
Els aiguamolls de l'Empordà amb tres ànecs al fons aixecant el vol
Detecten la grip aviària en tres cigonyes i una oca salvatge als Aiguamolls de l’Empordà
Agricultura ha incrementat la vigilància en les explotacions de la zona per comprovar les mesures de bioseguretat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa