La Veterinària en Cap del Regne Unit, Christine Middlemiss, va explicar aquest dijous que els nivells de grip aviària al país són “fenomenals” i que s’està produint una epidèmia sense precedents. En declaracions a la cadena britànica BBC, Middlemiss va admetre que els contagis han arribat al “nombre més gran més gran” d’instal·lacions que s’havia vist mai i que s’han hagut de sacrificat desenes de milers d’aus de corral.
Malgrat les implicacions que això pot tenir pels mateixos animals i pel comerç, les autoritats afirmen que no hi ha risc per a les persones. No obstant això, s’ha prohibit el contacte amb els animals infectats. Aquest dimecres hi havia 38 instal·lacions amb aus infectades a tot el Regne Unit, en comparació amb les 26 de tot l’any passat.
És per tot això que la doctora Middlemiss afirma que la malaltia, que escampen les aus migratòries, continuarà afectant tot el país com a mínim fins el mes de març de l’any vinent i que cal mantenir els nivells alts de bioseguretat malgrat que el risc, segons el Departament d’Alimentació i Afers Rurals, és “molt baix”. Així mateix, sembla que el subministrament d’ous tampoc no corre perill.

La grip aviària, és coneguda per ser la causant d’una onada de preocupació arreu del món durant la dècada passada, en passar als humans. El que és menys conegut, però, és que la famosa “grip espanyola”, que es va convertir en una pandèmia mundial i que va causar desenes de milions de morts, també era una forma especialment agressiva i mutada de la grip que contreuen les aus.
Així doncs, i tot i que qualsevol dels dos casos és altament improbable a dia d’avui, les autoritats sanitàries britàniques continuaran seguint de prop l’evolució de l’epidèmia entre les aus i estan prenent totes les mesures possibles perquè el menor número de persones possible, especialment si no duen la protecció adient, entrin en contacte amb cap ocell infectat.