La dieta mediterrània ajuda a combatre els efectes nocius de la pol·lució

L'alimentació podria protegir d'alguns dels efectes de l'exposició prolongada a contaminants atmosfèrics i reduir el risc de patir atacs de cor i vessaments cerebrals, entre d'altres.

Aliments típics de la dieta mediterrània

Aliments típics de la dieta mediterrània | Wikimedia Commons

La dieta mediterrània, que té en la fruita, els cereals integrals, els llegums, l’oli d’oliva, el peix i l’aviram com a elements principals en detriment dels aliments processats i de la carn vermella, és rica en antioxidants que desactiven els radicals lliures responsables de danys a les cèl·lules del nostre cos i del deteriorament dels teixits. Aquest efecte beneficiós fins i tot podria arribar a contribuir a reduir els problemes de salut associats a la contaminació atmosfèrica i reduir la probabilitat de patir malalties o accidents com ara atacs de cor o vessaments cerebrals. Això, almenys, és el què suggereixen els resultats d’un nou estudi realitzat per un equip d’investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Nova York (Estats Units) i que va ser presentat a la Conferència Internacional de la Societat Toràcica Americana d’enguany.

Nou comentari