Els aliments amb molt de sucre augmenten la possibilitat de patir fractures òssies

Un estudi demostra la relació entre ingerir aliments amb carbohidrats amb un alt índex glucèmic i el risc de trencar-se un os

Caramels

Caramels | Joy (Flickr)

Un grup d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Institut Català d’Investigació Sanitària Pere Virgili han demostrat que la ingesta d’aliments amb carbohidrats amb un índex glucèmic alt, que es descomponen ràpidament durant la digestió i alliberen glucosa a la sang, augmenta el risc de patir una fractura òssia. Són aliments com els cereals refinats, el pa, les pastes blanques o els dolços. Estudis recents han posat de manifest la importància de la qualitat dels carbohidrats per tenir millor salut cardiovascular, millor control de la glucèmia i, per tant, de la diabetis tipus 2, i s’ha vist que també podria tenir beneficis en alguns tipus de càncer. No obstant això, aquesta és la primera vegada que es demostra la importància de la qualitat dels hidrats de carboni en la salut òssia i el consegüent risc de fractura.

Comentaris

    Agradeceria que eliminaran la foto de los tentadores caramelos. 28 de Juny de 2018 19:03
    Una no es de piedra.

Nou comentari