Recuperar la cuina de caça, una forma sostenible de regular la població del senglar

'La Cuina del Senglar a Catalunya' forma part d'una iniciativa que pretén posar fi a un problema molt estès al nostre país a través de la recuperació i actualització d'una tradició amb molts segles d'història

Porc senglar

Porc senglar | Wikimedia Commons

L’excés de població de porcs senglars, especialment a les àrees properes a nuclis de població, és un problema que afecta especialment Catalunya. Per mirar de posar-hi fre, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Alícia han impulsat un projecte anomenat ‘La Cuina del Senglar a Catalunya’. Com el seu nom indica, una de les solucions possibles a aquest problema complex i que cal abordar des de diversos punts de vista és, justament, aprofitar la carn de la caça del senglar i incorporar-la a la dieta com un objecte de consum més o menys habitual a través, entre altres coses, d’aquesta guia pràctica de la seva cuina. El projecte ha estat presentat aquest dimecres al matí al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, per part de totes dues entitats, que compten amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat per tal de facilitar que la seva proposta esdevingui una realitat durant els propers mesos i anys.

Comentaris

  Almogàver 21 de Febrer de 2018 17:30
  Perquè... és clar, donar pinso anticonceptiu no seria una bona mesura, oi? clar.. aquests caçador no podrien gaudir traient la vida a les pobres bestioles que l'únic que volen fer és viure.
  Antoni 21 de Febrer de 2018 18:37
  Em sembla una molt bona idea. A part de la tradició gastronòmica que es recuperaria potser s'evitarien uns quants accidents a les carreteres i el cost de les reparacions. Un altre tema són els conreus. Els seglars malmeten amb molta facilitat els cultius.
  ona 21 de Febrer de 2018 22:05
  Pobres animals. Vau ser vosaltres que els vau creuar amb porcs normals i vau provocar que tinguessin el doble de cries. Pitjor és la superpoblació humana que de natural arrasa amb tot i es creu superior. Quina ignorància. I quina angúnia.
  LSO 22 de Febrer de 2018 13:30
  Menuda excusa para justificar el asesinato de animales, que también quieren vivir, por eso han venido al mundo para vivir, y no para que una jauría humana les quite su vida.

Nou comentari