MonPlaneta
Recuperar la cuina de caça, una forma sostenible de regular la població del senglar

L’excés de població de porcs senglars, especialment a les àrees properes a nuclis de població, és un problema que afecta especialment Catalunya. Per mirar de posar-hi fre, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació Alícia han impulsat un projecte anomenat ‘La Cuina del Senglar a Catalunya’.

Com el seu nom indica, una de les solucions possibles a aquest problema complex i que cal abordar des de diversos punts de vista és, justament, aprofitar la carn de la caça del senglar i incorporar-la a la dieta com un objecte de consum més o menys habitual a través, entre altres coses, d’aquesta guia pràctica de la seva cuina.

El projecte ha estat presentat aquest dimecres al matí al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, per part de totes dues entitats, que compten amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat per tal de facilitar que la seva proposta esdevingui una realitat durant els propers mesos i anys.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Almogàver a febrer 21, 2018 | 17:30
  Almogàver febrer 21, 2018 | 17:30
  Perquè... és clar, donar pinso anticonceptiu no seria una bona mesura, oi? clar.. aquests caçador no podrien gaudir traient la vida a les pobres bestioles que l'únic que volen fer és viure.
 2. Icona del comentari de: Antoni a febrer 21, 2018 | 18:37
  Antoni febrer 21, 2018 | 18:37
  Em sembla una molt bona idea. A part de la tradició gastronòmica que es recuperaria potser s'evitarien uns quants accidents a les carreteres i el cost de les reparacions. Un altre tema són els conreus. Els seglars malmeten amb molta facilitat els cultius.
 3. Icona del comentari de: ona a febrer 21, 2018 | 22:05
  ona febrer 21, 2018 | 22:05
  Pobres animals. Vau ser vosaltres que els vau creuar amb porcs normals i vau provocar que tinguessin el doble de cries. Pitjor és la superpoblació humana que de natural arrasa amb tot i es creu superior. Quina ignorància. I quina angúnia.
 4. Icona del comentari de: LSO a febrer 22, 2018 | 13:30
  LSO febrer 22, 2018 | 13:30
  Menuda excusa para justificar el asesinato de animales, que también quieren vivir, por eso han venido al mundo para vivir, y no para que una jauría humana les quite su vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa