El Parc Natural de Montsant reivindica els beneficis dels productes locals per a la salut

Organitza divendres 14 de desembre, amb l’Associació Prioritat, una jornada tècnica per donar a conèixer la singularitat dels productes de la zona i el paper dels restaurants en la seva divulgació

Montsant a Taula

El Parc Natural de Montsant, juntament amb l’Associació Prioritat, que impulsa la candidatura a la UNESCO Priorat – Montsant – Siurana, i des del Fòrum Agrari del Priorat, organitza el proper divendres 14 de desembre a les 17 hores una jornada tècnica per reivindicar la varietat i singularitat dels productes locals de la zona i els seus beneficis per a la salut. Adreçada a tots els qui participen al circuit de comercialització local, des de productors fins a consumidors finals, s’organitzarà a partir de dues ponències divulgatives i dos casos pràctics, per posar de relleu aquest actiu sobretot per al públic visitant.

La jornada, que se celebrarà a la seu de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, és gratuïta. La benvinguda anirà a càrrec de Meritxell Cardona, regidora de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant i consellera al Consell Comarcal del Priorat, i de Ferran Mestres, coordinador del Fòrum agrari del Priorat. La primera de les intervencions més teòriques repassarà els productes frescos i de la terra, i la dieta mediterrània com un valor de salut, amb la participació de Jordi Salas, catedràtic de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili. En la segona, Anaïs Estrems, responsable del Jardí de les Bruixes, se centrarà en l’alimentació com a medicina.

Pel que fa als casos pràctics, aprofundiran en com acreditar un negoci, aprofitant el valor de la dieta mediterrània, i en el nou Catàleg de Montsant a Taula, que inclou productes locals de proximitat, ecològics i artesanals amb la implicació de més d’una seixantena de productors.

Nou comentari