MonPlaneta
Girona produeix més d’un miler de tones de poma ecològica
Una caixa de pomes ecològiques en una finca de pomeres a Sant Pere Pescador | ACN

La producció de poma ecològica a comarques gironines supera el miler de tones a l’any. Actualment, es cultiva en 30 de les 78 hectàrees dedicades a producció de fruita ecològica. “La poma és la fruita majoritària, la que més pot avançar en el cultiu ecològic” i la que té “més potencial” a la demarcació, ha afirmat la directora de serveis territorials d’Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Sànchez, des de la finca Les Goles de Sant Pere Pescador. Aquesta fruita és un dels productes inclosos en la Setmana Bio per l’alimentació ecològica que s’ha celebrat del 19 al 27 d’octubre a Girona amb una quarantena d’activitats, com ara visites a explotacions agrícoles i ramaderes i xerrades a escoles.

A les comarques gironines, el cultiu de poma ecològica és encara residual si bé es preveu que en els pròxims anys vagi guanyant presència pel seu “potencial”, donat que és la fruita que més es cultiva a la demarcació amb més de 2.200 hectàrees. La producció ecològica de fruiters ha crescut en els últims vint anys a la zona, s’ha passat de 9 hectàrees al 2000 a les 78 hectàrees actuals i es preveu que segueixi creixent. D’aquest total, 30 estan destinades al cultiu de poma ecològica, el que representa un 38% del conjunt d’hectàrees de fruita ecològica.

La poma ecològica és un dels productes inclosos en la Setmana Bio per l’alimentació ecològica que s’ha celebrat del 19 al 27 d’octubre a tot Catalunya. Segons Elisabet Sànchez, és important promocionar i donar a conèixer aquets productes al consumidor perquè “valorin” els avantatges que comporten, tan ambientals com econòmics, i que siguin capaç d’identificar-los a l’hora de fer la compra. La Setmana Bio és una iniciativa coorganitzada pel Departament d’Agricultura i l’Associació Vida Sana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa