MonPlaneta
Convocats ajuts de 27 milions d’euros per mitigar el canvi climàtic en la transformació d’aliments

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat els ajuts per a les inversions relatives a la millora de la transformació i comercialització d’aliments i a la mitigació del canvi climàtic en la transformació d’aliments, amb un pressupost previst de 27 milions d’euros. En aquesta convocatòria es prioritzaran aquelles empreses que implementin mesures per al foment de l’economia circular, atesa la importància de promoure una economia cada vegada més sostenible.

Es tracta de la segona convocatòria del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-20 de subvencions de dues línies d’ajut. Una, orientada a millorar la competitivitat de les indústries amb processos innovadors, incrementar el valor afegit dels productes agrícoles, i fomentar la internacionalització, i a la qual es destinen 25,5 milions d’euros.

L’altra, amb 1,5 milions d’euros, té com a objectiu fomentar l’ús més eficient de l’energia, la utilització de les energies renovables, de subproductes, de residus i altres matèries primeres no alimentàries per a impulsar el desenvolupament de la bioeconomia, i la reducció de gasos d’efecte hivernacle.

Aquests ajuts tenen caràcter de subvenció directament aplicable als imports de les inversions i despeses derivades de les actuacions realitzades, i van dirigits a les persones físiques, jurídiques i les seves agrupacions. Els percentatges d’ajut poden arribar al 40% en el cas de Pimes, al 20% per a establiments més grans que Pimes i que tinguin menys de 750 treballadors o fins a 200 milions d’euros de volum de negoci, i un 10% en la resta de casos.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el proper 20 d’octubre, i s’hauran de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina web http://seu.gencat.cat. El cofinançament d’aquests ajuts anirà a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en un 43%, i del DARP el 57% restant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa