Els científics europeus reclamen un canvi integral de les polítiques alimentàries

Acadèmics de tot el continent afirmen que les polítiques d'alimentació, agricultura i medi ambient actuals no són sostenibles i proposen canvis en la producció i el consum de menjar.

Fumigació a un camp de cebes a Alboraia (València)

Fumigació a un camp de cebes a Alboraia (València) | Joanbanjo (CC)

La manera com els països europeus gestionen el menjar, l’agricultura i el medi ambient no és sostenible i les institucions comunitàries han de treballar perquè els sistemes de producció i consum d’aliments s’adaptin als reptes del canvi climàtic, no només a través de la innovació tecnològica sinó, també i especialment, promovent l’adopció de dietes que no només siguin sanes sinó també sostenibles. Aquest és el missatge que volen enviar la majoria d’experts del contiment que, reunits en el Consell Assessor de les Acadèmies de les Ciències Europees, han fet una crida a repensar de manera urgent el caràcter compartimentat del tractament polític actual de l’alimentació, l’agricultura, el canvi climàtic i la salut, tant a nivell comunitari com estatal.

Nou comentari