Falcó perdiguer o astor
Falcó perdiguer o astor | Norbert Kernntner (CC)

!--akiadsense-->

El falcó perdiguer, també conegut com a astor (Accipiter gentilis), és un ocell rapinyaire força semblant a l’esparver i que és apreciat en falconeria. Són foscos pel dors i blanquinosos pel vendre i tenen el cap petit, el bec fort, potes amb urpes potents i una llarga cua. Normalment aprofita els nius d’altres ocells per pondre els ous, que cova durant uns 40 dies abans que en surtin els polls, que necessitaran uns 40 dies més per aprendre a volar. Viuen als boscos, fins a uns 2.000 metres d’altitud, i són presents a tota la geografia catalana.

Aquesta sèrie de vídeos, fets pels ornitòlegs Xesco Macià i Joan Grajera amb el suport del Parc de la Serralada Litoral, mostren com aquests ocells, tant els adults com els seus polls, reformen el seu niu, s’alimenten de petits ocells i mamífers, s’aixopluguen de la pluja i diverses activitats més del seu dia a dia.

Nou comentari