VÍDEO | L’eclipsi de Lluna de dilluns va permetre veure l’impacte d’un meteorit

Durant la fase total, a altes hores de la matinada, es va poder observar un flaix de llum a la superfície lunar que ha estat identificat com la caiguda d'una roca provinent de l'espai

La matinada d’aquest dilluns, 21 de gener, es va produir un eclipsi total de Lluna, que va tenyir el satèl·lit del nostre planeta de color vermell durant hores. Aquesta “Lluna de Sang”, però, també va permetre que alguns dels més observadors veiessin un altre espectacle que no s’havia pogut veure mai d’aquesta manera: l’impacte d’un meteorit a la superfície lunar.

A les 5:41 hores del matí de dilluns, es va produir un petit flaix de llum al quadrant superior esquerre de la Lluna. Un dels qui es va adonar d’aquest fenomen va ser José Madiedo, astrònom de la Universitat de Huelva (Espanya), que va identificar aquella breu lluentor com l’impacte d’un meteorit, visible gràcies a l’ombra de la Terra projectada sobre la superfície de la Lluna. El nostre satèl·lit és bombardejat molt sovint per meteorits però és la primera vegada, almenys que se’n tingui notícia, que s’ha pogut observar la caiguda d’un d’aquests objectes durant un eclipsi total de Lluna.

Nou comentari